ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ο Δήμος Λαυρεωτικής πιστός συνοδοιπόρος στην «Πορεία της Γαλιλαίας»

Ο Δήμος Λαυρεωτικής πιστός συνοδοιπόρος στην «Πορεία της Γαλιλαίας»

Ανάμεσα στους 8 Δήμους που στέκονται συνοδοιπόροι στην “Πορεία της Γαλιλαίας” είναι και ο Δήμος Λαυρεωτικής, ο οποίος ως Δήμος συνδιοργάνωσης της διαδημοτικής δράσης «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» στέκεται αλληλέγγυος στους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Η πρωτοποριακή για τη χώρα μας δράση διεξάγεται από τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» η οποία ιδρύθηκε το 2010 υπό την σκέπη της Ιεράς Μητρόπολεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής υλοποιώντας το όραμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου.

Με σύνθημα «8 Δήμοι, μια αγκαλιά ανακούφισης ασθενών με καρκίνο», η 2η πορεία της Γαλιλαίας ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023, από το Δημαρχιακό Μέγαρο Παλλήνης και η συμβολική πορεία κατέληξε στο 1ο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γέρακα όπου ακολούθησε εορταστική εκδήλωση με μουσικοχορευτικά δρώμενα και παράλληλες δράσεις.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Λαυρεωτικής στέκεται αρωγός στην πρωτοποριακή δράση «Πορεία της Γαλιλαίας» με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Για δεύτερη χρονιά αγκαλιάζουμε τη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συμπορευόμαστε στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πασχόντων συνανθρώπων μας. Ο δρόμος της έμπρακτης αλληλεγγύης τόσο προς τους ασθενείς όσο και προς τις οικογένειές τους και η φροντίδα της ποιότητας ζωής τους αποτελεί τη βάση της κοινωνικής μας συνοχής.

Παραμένουμε παρόντες σε μια κινητοποίηση ουσιαστικής παρέμβασης και υψηλού συμβολισμού! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να νικήσει η Ανθρωπιά!»