ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πως θα γίνει ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Λαυρεωτικής

Ο Δήμος Λαυρεωτικής σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού COVID – 19.

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η τέλεση δοξολογιών σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Επισυνάπτεται το προσαρμοσμένο πρόγραμμα της 25ης Μαρτίου 2021 για τις πόλεις της Κερατέας και του Λαυρίου στο πλαίσιο της προστασίας των πολιτών από τη διασπορά του κορωνοϊού.

 

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821» στην πόλη του Λαυρίου στο πλαίσιο της προστασίας των πολιτών από την διασπορά του κορωνοϊού, covid-19 ΜΑΡΤΙΟΣ 2021

 

Γενικός Σημαιοστολισμός στο Λαύριο από την 8η πρωινή ώρα της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.

Φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου 2021.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

7:30 Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες Ιερών Ναών.

10:30 Επίσημη Δοξολογία στο Ναό Αγίας Παρασκευής στην οποία θα παραστούν η Δημοτική Αρχή, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και Στρατιωτικών Αρχών.

11:00 Μετάβαση στην Πλατεία Ηρώων, έπαρση της Σημαίας, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, από το Δήμο Λαυρεωτικής, το Αστυνομικό Τμήμα , την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Λήξη τελετής Κοινοποίηση: Αρχιερατικό Επίτροπο & Εφημέριους Ιερών Ναών για να ιερουργήσουν. Φιλαρμονική Λαυρίου, κ. Παντελή Πνευματικό Αρχιμουσικό

 

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου «2ης Μαρτίου 1821» στην πόλη της Κερατέας  στο πλαίσιο της προστασίας των πολιτών από την διασπορά του κορωνοϊού, covid-19  ΜΑΡΤΙΟΣ 2021

Γενικός Σημαιοστολισμός στην Κερατέα από την 8η πρωινή ώρα της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου  της 25ης Μαρτίου 2021.
 
Φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24 ης και της 25ης Μαρτίου 2021.
 
 
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
 
7:30 Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου.
 
 
09:30 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου στην οποία θα παραστούν η Δημοτική Αρχή, εκπρόσωποι
των Σωμάτων Ασφαλείας και Στρατιωτικών Αρχών.
 
 
10:15 Μετάβαση στο Μνημείο Πεσόντων, έπαρση της Σημαίας, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από το
Δήμο Λαυρεωτικής, την Ελληνική Αστυνομία και την Πολεμική Αεροπορία, τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους
Πεσόντες υπέρ της Πατρίδας και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
 
 
Λήξη τελετής
 
 
Κοινοποίηση:
 
Αρχιερατικό Επίτροπο και Εφημέριους Ιερών Ναών για να ιερουργήσουν
 
Δημοτική Φιλαρμονική Κερατέας, κ. Ιωάννη Οικονομάκη, Αρχιμουσικό