ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
5 + 2 λόγοι που βγάζουν Λουκά από την πρώτη Κυριακή

5 + 2 λόγοι που βγάζουν Λουκά από την πρώτη Κυριακή

Οι πέντε λόγοι αφορούν τον ίδιο τον Δημήτρη Λουκά και την παράταξή του :

1.H αντίληψη ότι ο μόνος αντίπαλος είναι τα προβλήματα του Δήμου, που εδραιώθηκε μέσα από τη συνεργασία μεταξύ Δημήτρη Λουκά, Κώστα Λεβαντή και Σταύρου Κρητικού. Οι τρεις παρατάξεις με πρωτοφανή ωριμότητα παραμέρισαν τα μικροπαραταξιακά οφέλη και ομονόησαν για να υπερασπιστούν το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών. Βλέπουν δηλαδή το δάσος και όχι το μικροπαραταξιακό τους δεντράκι και αυτό τους το αναγνωρίζουν οι δημότες.

2.Το τεράστιο έργο που πραγματοποιήθηκε λόγω αυτής της συνεργασίας. Μιλάμε για έργα ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Κι εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν πρόκειται απλώς για έργα καθημερινότητας και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, αλλά και για έργα εμβληματικά που προσθέτουν σημαντική υπεραξία στην αναπτυξιακή και πολιτισμική ταυτότητα του Δήμου

3.Το νέο πρόγραμμα για την προσεχή πενταετία που ολοκληρώνει την ταυτότητα του Δήμου: ένας σταθερός άξονας που τέμνει τις προσδοκίες της ανάπτυξης με τις απαιτήσεις προστασίας του περιβάλλοντος και στρατηγικής αναβάθμισης του λιμανιού ώστε η Λαυρεωτική να αναδειχθεί σε δήμο- ηγέτη της Ανατολικής Αττικής

4.Η ηγετική ομάδα, όπως αναδεικνύεται μέσα από ένα πανίσχυρο ψηφοδέλτιο, που θα αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου. Η εμπειρία και η φρεσκάδα, η επιστημονική κατάρτιση και η γνώση, η πολυσυλλεκτικότητα και η στιβαρότητα είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του αξιόμαχου υλικού. Όποια άλλωστε σύγκριση με τα αντίπαλα ψηφοδέλτια είναι σα να μπαίνεις στο γήπεδο με 10 γκολ από τα αποδυτήρια.

5.Η στήριξη, έμμεση και άμεση, από μείζονες πολιτικές δυνάμεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που βλέπουν στο πρόσωπο του Δημήτρη Λουκά και των συνεργατών του μια αξιόπιστη, αποτελεσματική και ενωτική διοίκηση.

Οι άλλοι δύο λόγοι αφορούν τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

1.Η κυρία Κουλουβράκη, η οποία ως πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, υπήρξε τόσο ελάχιστη, σχεδόν ανύπαρκτη, που αναγκάστηκε η κυβέρνηση να την αλλάξει. Τα περί παραίτησής της είναι μυθεύματα. Η αδυναμία της να συνεισφέρει τα ελάχιστα σε έναν Οργανισμό, μαρτυρά τη συνολική ανεπάρκειά της σε ζητήματα διοίκησης, οργάνωσης και υλοποίησης στοιχειώδους έργου.

Η ίδια θεωρούσε ότι μετά την αποτυχία της στην Προεδρία του ΟΛΛ, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της θα αναγκάσει τον Λουκά να διαπραγματευθεί μαζί της και να την εντάξει στην ομάδα του, με ενισχυμένο ρόλο. Απέτυχε και σε αυτό το στόχο, αφού ο Λουκάς ούτε που ασχολήθηκε με έναν άνθρωπο, τον οποίο γνώριζε από το παρελθόν και διακρίνεται για την αστάθειά του, την αδυναμία του να προσφέρει έργο, την αναξιοπιστία του και το έλλειμμα στην εξυπηρέτηση συλλογικών στόχων.

Άλλωστε η φτώχεια του ψηφοδελτίου της, το οποίο και έκλεισε με τη συμμετοχή πολλών μεταδημοτεύσεων της τελευταίας στιγμής, αποδεικνύει την ελάχιστη εμπιστοσύνη που δείχνουν οι συνδημότες της στο πρόσωπό της

2.Η κυρία Αρετούσα Μακρή, η οποία είναι μια διαφορετική περίπτωση. Υποτίθεται ότι συνένωσε τρεις παρατάξεις. Η αλήθεια είναι ότι απλώς ενέταξε από την παράταξη του Σταύρου Ιατρού δύο υποψηφιότητες, χωρίς βεβαίως τον ίδιο. Ενώ ο Κώστας Αθανασίου δεν είχε παράταξη, ως μονάδα εισήλθε στην παράταξη της. Την ίδια στιγμή όμως από την παράταξη έφυγε το βαρύ πυροβολικό ο κ. Ρόζης, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον κ. Χαρδαλιά.

Η αλήθεια είναι ότι στη Δ.Ε Κερατέας ίσως υπήρχε ο χώρος για την ανάδειξη ενός νέου προσώπου, η επιμονή όμως της κ Μακρή να ηγηθεί βούλιαξε από νωρίς κάθε τέτοια δυνατότητα.

Ο Δημήτρης Λουκάς συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία της παράστασης νίκης από την πρώτη Κυριακή. Θέλει όμως δουλειά. Κυρίως να κατέβει στις τοπικές κοινωνίες, να επικοινωνήσει το έργο του και τις στρατηγικές του δεσμεύσεις για την επόμενη πενταετία.

Ο εφησυχασμός και η υπερ-βεβαιότητα είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι στις εκλογές. Θαρρούμε ότι το ξέρει καλά αυτό ο Δημήτρης Λουκάς και δε θα υποπέσει σε λάθη του παρελθόντος. Το παρακολουθούμε. Μέχρι στιγμής η Λαυρεωτική φαίνεται ότι το τελειώνει το παιχνίδι στις 8 Οκτωβρίου.