ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σε απόλυτη ετοιμότητα για τις επερχόμενες βροχοπτώσεις είναι ο Δήμος Λαυρεωτικής

Σε απόλυτη ετοιμότητα για τις επερχόμενες βροχοπτώσεις είναι ο Δήμος Λαυρεωτικής

Σε απόλυτη ετοιμότητα για τις επερχόμενες βροχοπτώσεις είναι ο Δήμος Λαυρεωτικής, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθαρισμός των ήδη υπαρχόντων φρεατίων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην Κερατέα και στο Λαύριο.

Ολοκληρώθηκε επίσης ο καθαρισμός του κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού ομβρίων υδάτων ο οποίος διέρχεται κάτω από το γήπεδο "Γεώργιος Ραφιάς" και συλλέγει όλα τα όμβρια ύδατα της Νεάπολης. Επιπλέον, δόθηκε σε χρήση το νέο έργο κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού ομβρίων μαζί με φρεάτια απορροής στην είσοδο της πόλης του Λαυρίου από τον στρογγυλό κόμβο έξω από το ΤΠΠΛ έως την πέτρινη γέφυρα, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο σοβαρό πρόβλημα αποκλεισμού της πόλης λόγω υπερσυγκέντρωσης ομβρίων υδάτων.

Με τις νεροποντές που πλήττουν κατά καιρούς τη χώρα και την υπερχείλιση χειμάρρων και ρεμάτων ο καθαρισμός και η κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών έργων είναι επιβεβλημένη κίνηση από τον Δήμο μας καθώς καθιστά δυνατή τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων και προστατεύει από το να πλημμυρίσουν οι δρόμοι από τις αναμενόμενες βροχοπτώσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας ελέγχου, καθαρισμού και κατασκευής φρεατίων ομβρίων υδάτων έχει ολοκληρωθεί και προχωράει με γοργούς ρυθμούς και στα υπόλοιπα βασικά σημεία.