ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο Aγιασμός των Yδάτων σε όλη την Λαυρεωτική

Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο Aγιασμός των Yδάτων σε όλη την Λαυρεωτική

Με λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε σε όλη τη Λαυρεωτική ο Καθαγιασμός των Υδάτων για τον εορτασμό των Θεοφανείων, σήμερα Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024.

Στην Κερατέα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ενώ ακολούθησε ο Καθαγιασμός των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Άγιο Παντελεήμονα – Κακή Θάλασσα υπό τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κερατέας.

Αντίστοιχα στο Λαύριο αρχικά τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Παρασκευής Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι του Λαυρίου υπό τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαυρίου ενώ αρκετοί κολυμβητές βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Στην τελετή του Καθαγιασμού των υδάτων στο Λιμάνι Λαυρίου παρέστησαν: ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο πρώην υπουργός - βουλευτής Αν. Αττικής Στέλιος Πέτσας, ο βουλευτής Αν. Αττικής Γιώργος Βλάχος, ο βουλευτής Αν. Αττικής Τάσος Οικονομόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης μας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Καλή φώτιση σε όλους με υγεία και αισιοδοξία!

/p>

0:04 / 0:53