ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σε απόλυτη ετοιμότητα και με υψηλά μέτρα ασφαλείας ο Δήμος Λαυρεωτικής θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα

Σε απόλυτη ετοιμότητα και με υψηλά μέτρα ασφαλείας ο Δήμος Λαυρεωτικής θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα

Συνάντηση ενημέρωσης και συντονισμού σχετικά με τη Διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Λαυρεωτικής πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς στο Δημαρχείο Λαυρίου με τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σκοπός ήταν η σωστή οργάνωση και συνεργασία των αρμόδιων ενόψει της Άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας και της Τελετής Υποδοχής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στον Δήμο Λαυρεωτικής, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «𝗣𝗔𝗥𝗜𝗦 𝟮𝟬𝟮𝟰»

Η Ολυμπιακή φλόγα, το ύψιστο σύμβολο του πολιτισμού, της ανθρωπιάς και της ειρήνης θα φτάσει στο Λαύριο στις 12:00 το μεσημέρι στο Φοινικόδασος. Από εκεί θα ξεκινήσει λαμπαδηδρομία με σημεία αλλαγής το 3ο Δημοτικό σχολείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Άγαλμα Μεταλλωρύχου, την Πυροσβεστική, το Δημαρχείο, την Έξοδο νέου Λιμένα, τη διασταύρωση για Πέρδικα και τη διασταύρωση Λ. Λαυρίου και Λ. Αθηνών-Σουνίου. Τελικός προορισμός είναι ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο όπου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας με πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα μπροστά σε πλήθος επισήμων και εκπροσώπων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «PARΙS 2024».

Από τις 11:30 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι θα υπάρξουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και θα απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων σε όλα τα σημεία της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φλεβάρης, ο Υπεύθυνος Συντονισμού της εκδήλωσης και Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Κωνσταντίνος Πανταζής, η Α/Β Μ. Γεωργίου του Β’ ΤΤ της Διεύθυνσης Ν/Α Αττικής, ο Υ/Β’ Σ. Μπλάνης του Β’ ΤΤ της Διεύθυνσης Ν/Α Αττικής, ο Πρόεδρος ΙΔΑΦΚ Α. Αλεξανδρίδης, ο Υ/Α Χ. Γεωργίου του ΤΑ Λαυρεωτικής, ο Υ/Β’ Χ. Καϊάφας του ΑΤ Λαυρεωτικής, ο Αντιπλοίαρχος Α.Σ. Ν. Κορωναίος από το Λιμεναρχείο Λαυρίου, η ΑΙΧ’ Α. Λυκάκη του Επιτελείου ΔΑ Ν/Α και ο Αντιπύραρχος Β. Πολύζος Διοικητής ΠΥ Λαυρίου.

Όλες οι αντιδράσεις:

45