ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φιλοθηραματικός Σύλλογος Κερατέας Άρτεμις: Όχι στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων

Το Δ.Σ. του Φιλοθηραματικού συλλόγου Κερατέας «ΑΡΤΕΜΙΣ» σε έκτακτη συνεδρίαση του μέσω τηλεδιάσκεψης στης 13/05/2021 με αφορμή την δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του Υπ. Εσωτερικών υπό τον τίτλο
Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ‘‘ΆΡΓΟΣ’’
,που αφορά στα ζώα συντροφιάς τάσσεται κατά του σχεδίου νόμου που προβλέπει μεταξύ άλλων την καθολική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και την ποινικοποίηση κάθε μορφής ερασιτεχνικής εκτροφής. Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει μία σειρά κυρώσεων, σε ποινικό και διοικητικό επίπεδο για τους πολίτες και όσους έχουν επιλέξει να εντάξουν στη ζωή τους έναν ή περισσότερους σκύλους.
Καλούμε τα μέλη ,τους φίλους και οποιονδήποτε συνάνθρωπο μας που διαφωνεί με την υποχρεωτική στείρωση σε όλα τα δεσποζόμενα ζώα, με το επιχείρημα ότι μέσω των καθολικών στειρώσεων θα μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων να εισέλθει στην ιστοσελίδα του
Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς και να δηλώσει την αντίθεση του στο άρθρο 5.
Πρόκειται για απόλυτα αντιεπιστημονική διάταξη.
Η στείρωση και ο ευνουχισμός αποτελούν βίαιες και επώδυνες παρεμβάσεις στη φύση και στη φυσιολογία του ζώου. Πρέπει να απαλειφθεί από το σχέδιο νόμου ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της στείρωσης σε όλα τα ζώα συντροφιάς.
Η στείρωση θα πρέπει να αποτελεί ισχυρή σύσταση των κτηνιάτρων στους ιδιοκτήτες, στις περιπτώσεις που θα έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία και ευζωία των κατοικίδιων τους.
Το κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε πολίτη του ως εν δυνάμει… ανεύθυνο και ασυνείδητο.