ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστρέφουν τα σκουπίδια στο δήμο Λαυρεωτικής με υπαιτιότητα του δημάρχου κ. Δημήτρη Λουκά;

Η δημοτική αρχή του δήμου Λαυρεωτικής αποφάσισε την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας βιολογικών αποβλήτων στη θέση Nεράκι, η οποία βέβαια μπορεί να είναι και εικονική υγεία να ρίξει στάχτη στα μάτια για την κατασκευή της κάπου αλλού. 

Μήπως όμως τελικά με αυτή η χωροθέτηση για την ΜΕΒΑ, ανοίγει ο δρόμος για μία νέα χωματερή η εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών στο δήμο Λαυρεωτικής;

Αντί δημοτική αρχή να φτιάξει ένα σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων με πραγματική ανακύκλωση στην πηγή, εμπαίζει τους δημότες προγραμματίζοντας να φτιάξει μία μεγάλη μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις ζωές των δημοτών.

Γιατί ζητάει ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Λουκάς να κατασκευάσει μονάδα που θα επεξεργάζεται πολύ μεγαλύτερο τονάζ από αυτό το οποίο  χρειάζεται ο δήμος Λαυρεωτικής; 

Η απάντηση είναι μία θέλει να φέρει και απόβλητα από άλλους δήμους και από τις γύρω περιοχές, οι οποίες αδυνατούν να διαχειριστούν τα απόβλητα στο χώρο τους με αποτέλεσμα οι ζημιές να είναι ανεπανόρθωτες.

Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον θα είναι πολύ ζημιογόνες και ίσως ανεπανόρθωτες, αγροτικά προϊόντα δεν θα αγοράζονται από τη συγκεκριμένη περιοχή γιατί θα είναι επιβαρυμένα από τη μόλυνση του αέρα, ο υδροφόρος ορίζοντας σίγουρα θα δεχτεί πίεση και ίσως μολυνθεί με κάποια στοιχεία τα οποία θα απορροφούνται απο έδαφος  με συνέπεια να καταλήγουν στον ανθρώπινο οργανισμό, επιβαρύνοντας έτσι υγεία των δημοτών. 

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Λουκάς καλείται να ξανασκεφτεί το θέμα αυτό διότι δεν ρωτήθηκε η τοπική κοινωνία εάν το θέλει ή όχι;

Εάν τελικά προχωρήσει να μην επιτρέψει ούτε 1 kg απόβλητο από άλλο Δήμο.

Οι σύλλογοι και οι φορείς του δήμου Λαυρεωτικής θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση να μην επιτρέψουν  άλλο ένα Περιβαντολογικό έγκλημα στο δήμο.

Υπάρχει όμως κι άλλο ένα ερώτημα το οποίο απευθύνεται στον κύριο Κώστα Λεβαντή και την παράταξη του: Θα δεχτείτε κύριοι έστω και την κατασκευή της ΜΕΒΑ στο δήμο Λαυρεωτικής όταν εσείς οι ίδιοι έχετε δώσει τόσο μεγάλο αγώνα για τον ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο;  Θα  ενδώσετε στις πιέσεις του δημάρχου κυρίου Δημήτρη Λουκά. 

Και επειδή το παρελθόν πολλές φορές γίνεται και παρόν θα θυμηθούμε την επίσκεψη του κυρίου Δημήτρη Λουκά στην Κύπρο, μαζί με το  τότε δήμαρχο Κηφισίας  Χιωτάκη  στα εγκαίνια ενός ΧΥΤΑ και μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι επισκέφτηκαν και εργοστάσιο σκουπιδιών.

Κύριε Δημήτρη Λουκά ελπίζουμε να μην είστε εσείς αυτός ο οποίος θα ξαναφέρει τα σκουπίδια στην Κερατέα και στο Λαύριο.