ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιώργος Βακόνδιος: Με τις απαράδεκτες δηλώσεις του ο Λασκαρίδης γελοιοποίησε τον εαυτό του

Οι απαραδεκτες δηλώσεις του κου Λασκαρίδη καταδικάσθηκαν από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, από τον ίδιο τον αδελφό του και τελικά ο ίδιος γελοιοποίησε τον εαυτό του.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Ποιος χρηματοδοτεί τις σχολές του εμπορικού ναυτικού ώστε οι εφοπλιστές να έχουν στην διάθεση τους πληρώματα υψηλής ναυτοσύνης?

Ποιος χρηματοδοτεί διαχρονικά το λιμενικό σύστημα τής χώρας ώστε να ασκείται το μεταφορικό έργο, όχι μόνον με φορτία από και προς στην Ελλάδα?

Ποιος χρηματοδοτεί την Ελληνική Παιδεία ώστε οι εφοπλιστές να έχουν στην διάθεση τους υψηλής ποιότητας επιστήμονες, απαραίτητους στην δουλειά τους?

Ποιος φροντιζει για την απαραίτητη διεθνή οικονομική διπλωματία τής χώρας?

Αφού κατά τον ίδιο ο εξοπλισμός δεν έχει ανάγκη την Κυβέρνηση, άρα και την Ελλάδα,τι ακριβώς κάνουν εκατοντάδες πλοία καθημερινά στις Ελληνικές θάλασσες?

Ποιος χρηματοδοτεί το λιμενικό Σώμα που είναι απαραίτητο και για την λειτουργία του εφοπλισμου? Ποιος χρηματοδοτεί επανειλημμένως την έρευνα και διάσωση όταν έλθει η κακιά ώρα σε πλοία των εφοπλιστών?

Τα ερωτήματα είναι πολύ περισσότερα, αλλά ας επεκταθούμε και στην στεριά .

Ποιος φροντίζει για την επιτυχημένη πορεία του Ελληνικού τουρισμού, ώστε να λειτουργούν με υψηλή πληρότητα τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία και γνωστής εφοπλιστικης οικογένειας?

Από ποιον ακριβώς τα καζίνο,και της οικογένειας, ζητούν το ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας τους? Προφανώς επομένως και η ναυτιλία έχει ανάγκη την Ελλάδα και την εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της.

Πολύ περισσότερο την σημερινή που οδηγεί την χώρα σε ένα πλαίσιο ομαλότητας και κανονικότητας, δηλαδή ένα περιβάλλον που έχει ανάγκη η επιχειρηματικότητα, μη εξαιρουμένης της ναυτιλίας.

Αν ο ίδιος δεν πιστεύει στην Ελληνική σημαία, υπάρχουν άλλοι πολύ πιο σημαντικοί από αυτόν που την εμπιστεύτηκαν και την εμπιστεύονται. Προσφατα χάθηκε ένας από αυτούς.

 

Γράφει ο Γιώργος Βακόνδιος ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ στην εταιρεία Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου