ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φωτιά στην Κερατέα: Κάηκαν σπίτια, εκκένωση σε 4 οικισμούς από το 112

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξεκίνησε το πρωί στο Μαράτι της Κερατέας και κατευθύνεται πλέον προς το Εθνικό Δρυμό του Σουνίου. Το 112 έχει εκκενώσει ήδη τέσσερις οικισμούς, ενώ οι φλόγες τύλιξαν σπίτια που βρίσκονταν στην κορυφή του βουνού. Η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις, ενώ η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους και κατευθύνει τον κόσμο προκειμένου τα αυτοκίνητο να διαφύγουν με ασφάλεια από την περιοχή. Ηδη έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Μαρκάτι, Συντερίνα, ενώ εκκενώνεται ο Αγιος Κωνσταντίνος και η Καμαρίζα.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισυχρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 71 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, ΜΕΤΠΕ, 6 Α/Φ και 4 Ε/Π. Σταδιακά οι δυνάμεις αυξάνονται, ενώ αυξάνονται και τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, αν και υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες λόγω των πυκνών καπνών που βγαίνουν από την μεγάλη φωτιά. Η μεγάλη προσπάθεια της πυροσβεστικής είναι να μην πάει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, αν και αυτή την ώρα η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη.

 

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια ενώ υποστήριξε πως πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ενα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά