ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το Λουκά. Σιγή ασυρμάτου και προβληματισμός στους παλιούς για τις αντιδημαρχίες και τα νομικά πρόσωπα

Όλοι κάνουν υποθέσεις ή καλλιεργούν ελπίδες για τις θέσεις των αντιδημάρχων που σύντομα θα μοιράσει, ο ίδιος ο δήμαρχος Λαυρεωτικής κ Δημήτρης Λουκάς.

 Κι όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, κανείς δεν γνωρίζει απολύτως τίποτε! Ο λόγος απλός: ο ίδιος ο δήμαρχος  δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν. Κι όταν λέμε με κανέναν, εννοούμε με κανέναν. Πραγματικά σιγή ασυρμάτου!

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι κάτι τέτοιο δείχνει εχεμύθεια και στεγανά, για “ενός ανδρός αρχή”. Μόνο που δεν το αντιλαμβάνονται έτσι όλα τα στελέχη της παράταξης και ιδίως δεν το αντιλαμβάνονται έτσι οι πιο παλιοί, που έχουν βάλει πλάτη τα προηγούμενα χρόνια κι έχουν “φάει όλο το ξύλο”.

Και για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να τα βάλουμε σε μία σειρά θα ξεκινήσουμε βλέποντας ποιοι αντιδήμαρχοι δεν αλλάζουν.

Ο κ Χάρης Ζαγουρής παραμένει σίγουρα στο πόστο του, αφού ο δήμαρχος τον θεωρεί δεξί του χέρι και θέλει να του παραδώσει το δαχτυλίδι όταν αυτός αποχωρήσει(Κατά πολύ μεγάλη περίπτωση στις εκλογές του 2023,  αφού  ο “παντοδύναμος” κατά τον ίδιο Λουκάς,  έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να χάσει το δήμο).

Η κα Κανελλοπούλου Ελένη και αυτή θα παραμείνει στο πόστο της αφού προέρχεται από το ψηφοδέλτιο του Λαυρίου  και θα έχει αρμοδιότητες  στο Λαύριο.

Το ίδιο ισχύει και για την κα Πίτσα Αργεντίνη, επειδή και αυτή προέρχεται από το ψηφοδέλτιο του Λαυρίου.

Η κα Πάλλη Δήμητρα θεωρείται μία αντιδήμαρχος που δεν αλλάζει ποτέ. Αν σκεφτεί ο δήμαρχος κάποια στιγμή να την αλλάξει τότε πραγματικά θα έχει πολύ μεγάλη “κρεβατομουρμούρα”

Αυτοί οι τέσσερις θεωρούνται  ότι δεν αλλάζουν και από κει και πέρα μένουν δύο θέσεις για 4-5  ενδιαφερόμενους.

Και αυτοί είναι, οι  μέχρι στιγμής αντιδήμαρχοι κ.κ.  Ηλίας Στουραΐτης,  Θανάσης Μακροδημήτρης(  από την παράταξη Λεβαντή),  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννης Αδάμης,  ο κ. Γιώργος Αδάμης(Και αυτός από την παράταξη Λεβαντή)  και όποιος άλλος προκύψει.

Στο νομικό πρόσωπο “Κέφαλος”, Ακούγεται το όνομα του κυρίου Περάκη ότι θα αντικαταστήσει στη θέση του προέδρου τον κ.  Κώστα Λουκά.

Στην ΔΕΥΑΤΗΛ, θα παραμείνει ο “διακοσμητικός” πρόεδρος  κ Παναγιώτης Τσίχλος(αφού ο δήμαρχος με ΦΕΚ του έχει αφαιρέσει όλες τις αρμοδιότητες  και τις έχει περάσει στο διοικητικό συμβούλιο) η θα  μπεί στη θέση του ο κ. Σταύρος Κρητικός.

Ερωτηματικό βέβαια μεγάλο είναι και η στάση που θα κρατήσει ο κ. Κωνσταντίνος Λεβαντής από δω και πέρα,  γιατί αλλιώς  ανακατεύεται η “τράπουλα”,  με την παρουσία Λεβαντή και αλλιώς χωρίς αυτόν.

Υπάρχουν βέβαια και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι και  αλλά νομικά πρόσωπα τα οποία και αυτά δημιουργούν μεγάλο άγχος στον σημερινό δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η προσμονή να γίνει αδημονία κι όλο αυτό να εξελιχθεί, πλέον, σε σκεπτικισμό.

 Διότι άλλο να μην έχει καμία επαφή και κανένα τηλέφωνο κάποιος που πρωτοεκλέχθηκε στις πρόσφατες εκλογές κι άλλο να είναι στα σκοτάδια τα στελέχη που έχουν θητείες και ρόλους στο βιογραφικό τους. 

Μέχρι στιγμής η αναμονή και η αβεβαιότητα, δηλαδή, δεν έχει φέρει και τόσο καλό κλίμα και εμείς γινόμαστε αποδεκτές σε καθημερινή βάση αφού πολλά στελέχη μας τηλεφωνούν και μας λένε τον προβληματισμό τους και τα παράπονά τους.

 Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα Λουκά και τα πιο δύσκολα έρχονται λίγο αργότερα αφού κάτι δυνατό ετοιμάζεται στην Κερατέα για τις εκλογές του 2023.