ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Λαυρεωτικής: Η συμβολή του Olympic Yacht Show στον τουρισμό

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη του Olympic Yacht Show, που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 5 Οκτωβρίου 2021, στην Olympic Marine, στο Σούνιο. Κάτω από τον εμβληματικό ναό του Ποσειδώνα, το σύνολο της premiumαγοράς του σκάφους αναψυχής και του θαλάσσιου τουρισμού θα δώσει ισχυρό παρών σε μία διοργάνωση που θα αποτελέσει πυλώνα για την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στη χώρα, ενισχύοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

Ως αρωγός του πολυαναμενόμενου event, η δημοτική αρχή του Λαυρίου, παρέχει την πλήρη στήριξη στο Olympic Yacht Show.

Από τα αρχαία χρόνια, η Λαυρεωτική γη έχει ενώσει την ιστορία της με τη θάλασσα καθώς, μετά τη Μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ), από τα ορυχεία της χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή των πλοίων που πήραν μέρος στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Χιλιάδες χρόνια μετά, η μαρίνα του Σουνίου, Olympic  Marine, θα φιλοξενήσει το σπουδαίο γεγονός που έχει διεξαχθεί στην Ελλάδα στο χώρο του yachting. Μέσα από το Olympic Yacht Show, θα ανοίξουν νέοι δρόμοι για την ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, η οποία θα προβληθεί στο διεθνές στερέωμα . 


«Η πόλη μας, το Λαύριο, θα φιλοξενήσει το 1ο Olympic Yacht Show, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει μια σημαντική πλατφόρμα επανεκκίνησης για την αγορά του Σκάφους Αναψυχής και του Θαλάσσιου Τουρισμού. Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Olympic Marine, μία από τις πιο οργανωμένες και κομβικές μαρίνες της Αττικής, ενισχύει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Λαυρεωτικής. Η μαρίνα για εμάς αποτελεί ένα μέγιστο συγκριτικό πλεονέκτημα που θα πρέπει να προβληθεί ως υπεραξία για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και να αξιοποιηθεί ως στοιχείο ζωής, προόδου και τοπικής ανάπτυξης. Το γεγονός ότι στην εκδήλωση θα υπάρχει δυναμική παρουσία των μεγαλύτερων εταιρειών του χώρου και διεθνές ενδιαφέρον, κατατάσσει το Δήμο μας σε αυτούς τους Ευρωπαϊκούς Δήμους που προσφέρουν ιδανικές συνθήκες, την κατάλληλη γεωμορφολογία και τις απαραίτητες υποδομές για την ανάπτυξη όλων των μορφών του θαλασσίου τουρισμού. Ο δήμος Λαυρεωτικής υποδέχεται το 1o Olympic Yacht Swow με πνεύμα άρτιας φιλοξενίας κι συνεργασίας», δήλωσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς. 

Κατά τη διάρκεια του Olympic Yacht Show, η περιοχή θα δεχτεί χιλιάδες επισκέπτες, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει τις τοπικές επιχειρήσεις
 
Η δημοτική αρχή της περιοχής από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασε» αυτό το premium event. Για την ομαλή διεξαγωγή του θα συνεργαστούν το αρμόδιο τμήμα της τροχαίας και της πυροσβεστικής, καθώς η επισκεψιμότητα αναμένεται μεγάλη, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από χώρες του εξωτερικού. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν περισσότερα από 90 νέα μοντέλα σκαφών της premium κατηγορίας και ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ελληνική αγορά σε προϊόντα και υπηρεσίες. 

H Olympic Marine συγκαταλέγεται στις κορυφαίες και στις πιο άρτια οργανωμένες μαρίνες της Μεσογείου. Το Olympic Yacht Show διοργανώνεται από την ONDECK Events σε συνεργασία με την Olympic Marine SA. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Λαυρεωτικής.

Platinum&TitleSponsor του Olympic Yacht Show 2021 είναι η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover.
Gold Sponsors είναι η ελληνική εταιρεία D. KORONAKIS SA, διεθνής ηγέτης στο κλάδο σχοινιών και αλυσίδων και το ελληνικό ναυπηγείο SKIPPER - BSK. 
Silver Sponsors η ZΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥΑΕ που συμπληρώνει 75 χρόνια ισχυρής παρουσίας στον χώρο της θάλασσας, η Furuno HellasΑΕ, leader στον χώρο της ανάπτυξης οργάνων ναυσιπλοΐας και το ποιοτικό ελληνικό ναυπηγείο ΤΕCHNOHULL.
Bronze Sponsors είναι PANTAENIUS Yacht Insurance, Environmental Protection Engineering (EPE) S.A. ERMA FIRST ESK Engineering Solutions S.A., ΟΚΕΑΝΙS Yachts, ΕΛΙΝΟΙΛ

Premium Medical Partner, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών
Premium Apparel Partner Brooks Brothers
Educational Partner, Metropolitan College | Maritime Academy
Premium Caterer, Begnis Catering
Fine Dining Partner, Yacht Club - All day Bar Restaurant
Yacht Provisioning Partner, e-Fresh
Premium Coffee Partner KAFEA TERRA 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ 
Ελληνική Κοινότητα του Μονακό
ΕΕΝΕ – ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Media Sponsors
Official Media Skipper ONDECK, SKAI, Sand People
Communication, THE BOAT SHOW, Barche