ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η πολιτική αλαζονεία του Δημήτρη Λουκά, που θα τον βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το 2023

"Αλαζονεία έξις προσποιητή (εστί), αγαθών μη υπαρχόντων" (Η αλαζονεία  είναι προσποίηση προτερημάτων που δεν υπάρχουν), Πλάτωνας.

Αυτό το ρητό του  Πλάτωνα ταιριάζει απόλυτα στον πολιτικά  αλαζόνα  ΔήμαρχοΔημήτρη Λουκά, πού με τη φορεσιά της δύναμης, τον κομπορρήμονα,  με δανεική δύναμή, λόγω της θέσης του και της ανοχής της αντιπολίτευσης αποκαλύπτεται πολλές φορές, βλάπτοντας  την κοινωνική συνοχή, την ελευθερία και τη δημοκρατία, και προσβάλλοντας πολλές φορές όσους εμπλέκονται στα κοινά του δήμου του και όχι μόνο.

Συμπεριφέρεται σαν να είναι ανώτερος από τους άλλους, πιο σημαντικός και συνηθίζει να υποτιμά τους άλλους. Παράλληλα, ωστόσο, λαχταρά να τον θαυμάζουν, να τον σέβονται για τις ιδιαίτερες ποιότητές του και για τα κατορθώματά του. 

Εφαρμόζει το αρχαίο ρητό που λέει «Πας μη ων μεθ’ ημών, καθ’ ημών», δηλαδή «Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας»

Προσπαθεί να αποδομήσει όλους και όλα και όχι  μόνο τις απόψεις τους, αλλά και τα ίδια τα πρόσωπα. 

Αυτή η δυσανεξία στην κριτική από την ανάληψη των καθηκόντων του στο Δήμο έχει μεταλλαχθεί κιόλας. Εκτός από τις προσωπικές επιθέσεις, στο ρεπερτόριο έχει προστεθεί και η επίδειξη ανωτερότητας.

Μόνιμη η επωδός του ιδίου και του περιβάλλοντος του, " Είμαστε ευπρόσδεκτοι σε κάθε καλοπροαίρετη κριτική" . Μέχρι σήμερα πάντως δεν βρήκε καμία κριτική καλοπροαίρετη , αντίθετα οι πάντες κατακεραυνώνονται ως κακοπροαίρετοι , βαλτοί ή υπηρέτες  συμφερόντων.  

Τακτικότατες είναι οι επιθέσεις σε εκπροσώπους του Τύπου, πότε νουθεσίες για το τι γράφεται , πότε οργή για τις ανακρίβειες που γράφονται. Ανακρίβειες που τελικά αποδεικνύονται αληθινές ειδήσεις.

Δημοσιογράφοι κατηγοριοποιούνται σε φιλικούς και εχθρικούς . Στοχοποιούνται όχι μόνο από τον ίδιο το Δήμαρχο αλλά και από ένα πλήθος επώνυμων και ανώνυμων υποστηρικτών.

Είτε μέσω αρθρογραφίας και δημόσιου σχολιασμού, είτε από μια στρατιά "ανώνυμων" καμικάζι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσωπα – κομάντο που λειτουργούν με την ανοχή του τουλάχιστον , πυροβολώντας αδιακρίτως όποιους εκφράζουν διαφορετική άποψη. Θα δυσκολευτεί κάποιος να ανακαλέσει στη μνήμη του άλλον πολιτικό της αυτοδιοίκησης που να ελκύει με τόση ευκολία, μια τόσο μεγάλη στρατιά ανώνυμων λεγεωνάριων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Θα έπρεπε όλα αυτά να παραξενεύουν; Διόλου θα απαντούσε ο οποιοσδήποτε ενημερωμένος και συνάμα ουδέτερα προσκείμενος πολίτης της περιοχής.

Είναι η αλαζονεία στο DNA του ιδίου και του συστήματος μέρος του οποίου αποτελεί. Είναι η αλαζονεία αυτών που έμαθαν πως η Αρχή του Δήμου ή της περιοχής , τους ανήκει  "ελεώ Θεού". 

Είναι η αλαζονεία που θεωρεί ότι ο ρόλος του Τύπου είναι μόνο για να χειροκροτεί , να λιβανίζει. ¨όχι για να ελέγχει , να ρωτά και να ασκεί κριτική.

Είναι η αλαζονεία που μιλά βάζοντας τη φράση, η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών  και με  διαφορά,  μας εμπιστεύτηκε το δήμο το 2019.  

Είναι η αλαζονεία που βλέπει την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης  και συμπεριφέρεται σαν ένας  αυτοκράτορας του Βυζαντίου.

Είναι η αλαζονεία που του δίνει τη δύναμη να κάνει απευθείας αναθέσεις ακόμα και 7.000.000 ευρώ( για αγροτική οδοποιία),  πάντα όμως με την ανοχή της αντιπολίτευσης.( για αυτά θα επανέλθουμε σε άλλο άρθρο)

Είναι η αλαζονεία της μη ύπαρξης σοβαρού συνδυασμού για να διεκδικήσει τις εκλογές του 2023. (Όλα αυτά όμως μέχρι εχθές γιατί η μεγάλη  πολιτική απειλή, που θα τον στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας,  έρχεται από την Κερατέα η οποία επιτέλους ξύπνησε και απαιτεί Δήμαρχο που θα έχει και τις δύο πόλεις σε ίση μοίρα.)

Είναι η αλαζονεία, της δύναμης που φθείρει, της  δύναμης που δοκιμάζει την πειθαρχία και τη συνείδηση ενός ανθρώπου κάθε μέρα ξανά και ξανά. Μόνον όποιος αντιστέκεται στους πειρασμούς της δύναμης ανταποκρίνεται στη θέση του ως αρχηγός.

Ξεχνάει όμως ότι πολλά μπορεί να αλλάξουν την τελευταία στιγμή.

Ξεχνάει ο πολιτικά αλαζόνας δήμαρχος, παράδειγμα Δημάρχου που τον   Αύγουστο του 2006 είχε ποσοστό 64% έναντι 24% του αντίπαλου του και τον Οκτώβριο του 2006 έχασε τις εκλογές.

Ξεχνάει ο πολιτικά αλαζόνας  Λουκάς, δήμαρχο που τον Μάρτιο του 2014 έλεγε “θα βγάλουμε ποσοστά Τσαουσέσκου” και του εμφανίστηκε ξαφνικά άλλος υποψήφιος δήμαρχος και έχασε τις εκλογές πανηγυρικά από την πρώτη Κυριακή.

Ξεχνάει ο πολιτικά αλαζόνας  δήμαρχος παράδειγμα Δημάρχου στη Θεσσαλονίκη που την πρώτη Κυριακή πήρε 49,9% και τη δεύτερη έχασε το δήμο.

Ξεχνάει ο πολιτικά αλαζόνας Λουκάς,ότι η αλαζονεία και η έπαρση πολλές φορές τιμωρούνται από το λαό.

Ξεχνάει ο πολιτικά αλαζόνας  δήμαρχος,  ότι σίγουρα θα φτιαχτεί ένας ισχυρός συνδυασμός απέναντί του λόγω των πρακτικών του και ότι η αλαζονεία προηγείται της πτώσης. 

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία μα καμία δικαιολογία για τέτοιου είδους συμπεριφορές και να θυμίσουμε στον δήμαρχο Λουκά, μια παροιμία που λέει ο θυμόσοφος λαός μας  σε αυτές τις περιπτώσεις που αφορά το μυρμήγκι και τα φτερά του,(Tο μυρμήγκι όταν βγάλει φτερά πέφτει και ψοφάει.)

Δημήτρη Λουκά το χρονοντούλαπο της ιστορίας σε περιμένει στις εκλογές του 2023.