ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα "Πολιτικά Γιουσουφάκια» του "Σουλτάνου" Λουκά.

Στην τουρκοκρατία υπήρχαν τα γιουσουφάκια, τα οποία ήταν για να υπηρετούν τον Πασά.

Κάποιοι στη σύγχρονη εποχή με απωθημένα τουρκοκρατίας, γίνονται τα «πολιτικά γιουσουφάκια» του εκάστοτε δημάρχου.

Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για τους δημοτικούς συμβούλους της Λαυρεωτικής κ.κ Αδάμη Γιώργο, Θανάση Μακροδημήτρη, Κωνσταντίνο Περράκη και Σταύρο Κρητικό.

Αν και οι τρεις πρώτοι εξελέγησαν με άλλη παράταξη και μάλιστα αυτή που ήταν η κύρια αντίπαλος του νυν δημάρχου, δήλωσαν πολιτική υποταγή στο Δήμαρχο για να πάρουνε μία θεσούλα.

Ο τέταρτος της παρέας αν και υποψήφιος δήμαρχος προτίμησε και αυτός να προσκυνήσει τον σουλτάνο Λουκά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας ξεκινήσουμε από τον αντιδήμαρχο Θανάση Μακροδημήτρη, ο οποίος μέχρι και λίγο μετά τις εκλογές από το πρωί ως το βράδυ στόλιζε με κοσμητικά επίθετα το Δήμαρχο και τον αποκαλούσε ως μεγάλο ψεύτη και πολλά άλλα, τα οποία δεν είναι προς το παρόν η ώρα να τα θυμίσουμε, αλλά λίγο πριν τις εκλογές.

Σήμερα θεωρείται το δεξί χέρι του Λουκά και το αντίστροφο και όπως λένε πολλοί στη Λαυρεωτική ο Λουκάς το πρωί ξυπνάει καλημέρα λέει του Μακροδημήτρη, καλό μεσημέρι και καληνύχτα.

Ο κ. Μακροδημήτρης τα ξέχασε όλα μέσα σε μία νύχτα, για τη θέση του αντιδημάρχου και τα 1.300 ευρώ το μήνα και για να εισπράξει στην τετραετία 60.000 ευρώ περίπου.

Πολλές φορές ο εν λόγω κύριος ήταν η αιτία για να δημιουργηθούν προβλήματα στην παράταξη του Λουκά, όπως για παράδειγμα όταν μετατράπηκε σε ρινγκ το γραφείο του δημάρχου μεταξύ στην κόντρα μεταξύ Στουραΐτη και Μακροδημήτρη.

Μάλιστα πριν 15 μέρες έγινε και τσακωμός μεταξύ Δημάρχου και αντιδημάρχου στη Λαυρεωτική για γιατί ο Μακροδημήτρης τυγχάνει αυτής της υποστήριξης από τον Δήμαρχο

Ο δεύτερος δημοτικός σύμβουλος που προσκύνησε τον σουλτάνο Λουκά ονομάζεται Γιώργος Αδάμης και ο οποίος τη Μεγάλη Παρασκευή, δηλαδή περίπου πριν τέσσερις μήνες όταν τον ρώτησα κατά τη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου, τι βλέπει για το δήμο μου απάντησε: «μη βιάζεσαι όλα έχουν δρομολογηθεί κάτι δυνατό ετοιμάζεται και θα τον ρίξουμε τον Λουκά.»

Όλα αυτά βέβαια πριν γίνει αντιδήμαρχος και μάλιστα όπως έλεγε ο ίδιος δεν ήθελε. 

Εμείς ρωτήσαμε και διασταυρώσαμε τις πληροφορίες και τελικά δεν ήταν αυτό που έλεγε ο κύριος Αδάμης, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Παρακαλούσε τον Λουκά να τον κάνει αντιδήμαρχο.

Προσκύνησε και αυτός τον σουλτάνο Λουκά.

Ο τρίτος της παρέας κύριος Κωνσταντίνος Περράκης μορφωμένος και επιστήμονας, γιατί είναι γιατρός δυστυχώς και αυτός προσκύνησε στην αυλή του σουλτάνου, για μία αντιπροεδρία σε νομικό πρόσωπο.

Αυτή είναι η κατάντια κάποιων ανθρώπων, να προσκυνούν για μία αντιπροεδρία.

Ο τέταρτος που προσκύνησε τον σουλτάνο δυστυχώς μας εξέπληξε άσχημα.

Αναφερόμαστε φυσικά στον κύριο Σταύρο Κρητικό ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2019 και ανεξαρτητοποιήθηκε από τον νυν δήμαρχο, μόλις τον έβγαλε από πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ

Τα λόγια που μου έλεγε ο κ. Κρητικός το καλοκαίρι του 2017, σχετικά με τον Λουκά θα μου μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη για πολλές δεκαετίες.

Και απορώ πως ο κ Κρητικός τα ξέχασε όλα αυτά, ξέχασε που διαφώνησε με τις τακτικές του κ .Λουκά και κατέβηκε υποψήφιος δήμαρχος.

Αφού τελικά συμπορεύονται με τον νυν δήμαρχο κύριε Κρητικέ, τότε ποιος ο λόγος να ήσασταν υποψήφιος δήμαρχος το 2019;

Μήπως τελικά κατεβήκατε στις εκλογές σε συνεννόηση με τον σουλτάνο Λουκά για να είστε ο Δούρειος ίππος στη συνέχεια λόγω της απλής αναλογικής;

Οφείλετε εξηγήσεις σε αυτούς που σας εμπιστεύτηκαν και σας ψήφισαν κ. Κρητικέ.

Και μη μας πείτε όλοι εσείς που τώρα στηρίζετε το δήμαρχο, ότι το κάνετε για το καλό της Λαυρεωτικής, γιατί δεν θα σας πιστέψουμε.

Γιατί πολύ απλά δεν θα αναφέρουμε ως προς ώρας, όλες τις απευθείας Αναθέσεις του δημάρχου που ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια όλα αυτά που γίνονται στη Δ.ΕΥ.Α.ΤΗ.Λ, απλά θα αναφέρουμε μόνο σαν παράδειγμα την απευθείας ανάθεση 7,5 εκατομμυρίων ευρώ αγροτικής οδοποιίας, με έκπτωση μόνο 9% όταν σε αντίστοιχα έργα άλλου δίνεται 42 έως 50%.

Το χειρότερο στην πολιτική είναι να γλύφεις εκεί που έφτυνες και να φτύνεις εκεί που γλύφεις γιατί τότε εκτός από πολτικό γιουσουφάκι είσαι και χαμαιλέοντας!

Η κυβίστηση έχει και τα όριά της και σε κάθε περίπτωση εκείνος που κάνει κυβιστήσεις και γλύφει εκεί που έφτυνε, κινδυνεύει να θαφτεί πολιτικά μαζί με τον «νεκροθάφτη»

Καληνύχτα "πολιτικά γιουσουφάκια".

Οι δημότες θα σας τιμωρήσουν στις εκλογές του 2023 και θα μπείτε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τον σουλτάνο.