ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε 5 μήνες αργία, από τα καθηκοντά του ο Δημήτρης Λουκάς

Δε φτάνει που η διαβόητη Δημοτική Αρχή Λαυρεωτικής, έχει κατορθώσει να περιάγει τηο δήμο σε καθεστώς πολιτικού αυταρχισμού του ενός, ένα καινούργιο επικίνδυνο μαντάτο επισκι- άζει ακόμη περισσότερο την ήδη διαταραγμένη δημοσιονομική αξιοπι- στία του Δήμου.

Ο άλλοτε δυνατός και κραταιός Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς, που δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν και δεν υπολόγιζε τίποτα εκτίει πειθαρχική ποινή ΑΡΓΙΑΣ, 5 μηνών(ήδη είναι στο δεύτερο μήνα).

Δυστυχώς, η μόνησχετική πληροφό- ρηση που κυκλοφορεί μυστικιστικά και κατά το δοκούν σε επίπεδο πισώ- πλατου κουτσομπολιού και προς Θεού μην μας ακούσουν και το μάθουν παρα- έξω.

Ευτυχώς όμως οι δημοτικοί σύμβου- λοι δεν χρειάζεται να πάνε στην αξεπέραστη Αγγελική Νικολούλη με την θερμή παράκληση να διεξάγει σχετική έρευνα, το πληροφορηθήκαμε το διασταυρώσουμε είδαμε έγγραφα και το δημοσιεύουμε.

Είναι τελείως απαράδεκτο ότι η Δημοτική Αρχή αφήνει ακόμη τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αλλά και τους δημότες, να κολυμπάνε στα βαθιά νερά της άγνοιας, της συγκάλυψης και της υποκρισίας για σοβαρά ζητήματα που άπτονται ευθέως με την λειτου- ργία της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής, καθώς σκοπίμως και τεχνη- έντως κανείς από τη Δημοτική Αρχή συμπεριλαμβανομένου και του καθ’ ύλην αρμόδιου Προέδρου του Δημο- τικού Συμβουλίου, Κ. Γιάννη Αδάμη, δεν έχει φιλοτιμηθεί να πράξει το αυτονόητο, ήτοι να εκδώσει, ως οφείλει επίσημη ανακοίνωση για την ουσιαστική, έγκαιρη και έγκυρη ενημέ- ρωση όλων, σε ένα τόσο κρίσιμο και ζωτικής σημασίας ζήτημα, παρέχο- ντας τις εύλογες απαντήσεις τουλα- χιστον στα παρακάτω κρίσιμα ερωτήματα:

1.Για ποιά συγκεκριμένη παράβαση καθήκοντος ή υπέρβαση αρμοδιό-τητας μετά από αντίστοιχο έλεγχο νομιμότητας επεβλήθη η πειθαρχική ποινή της ΑΡΓΙΑΣ στον Δήμαρχο;

2. Πόσους μήνες ΑΡΓΙΑΣ υποχρεούται για τα πειθαρχικά παραπτώματά του και ποιό είναι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που καταλαμβάνει στην πράξη η εν λόγω ποινή, ποιοί οι ειδικότεροι όροι αυτής και με ποιό σκεπτικό επιβλήθηκε η σχετική πρωτόγνωρη και άκρως μειωτική, αλλά ενδεικτική για την ποιότητα της παρεχόμενης διοικητικής δράσης στην Λαυρεωτική απόφαση;

3.Ποιό αιρετό όργανο καθορίστηκε, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία ότι θα εκτελεί χρέη Δημάρχου στη θέση του Δημήτρη Λουκά και ποιός θα αντικαθιστά τον Δήμαρχο στην αναγκαία σύνθεση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, την επίμαχη χρονική περίοδο, κατά την οποία αυτός υποχρεούται αυστηρά να απέχει καθολικά από τα καθήκοντά του;

4. Με ποιά πρόφαση και υπό ποιά δικαιολογητική βάση ο Λουκάς παρά την εις βάρος του επιβολή της αόρα-της όχι για εμάς, αλλά για όλους πειθαρχικής ποινής της ΑΡΓΙΑΣ, η οποία του επιβάλλει ως τιμωρία να απέχει καθολικά από όλα τα καθήκο- κοντα που συνδέονται με την ιδιότητα του Δημάρχου Λαυρεωτικής, συνεχίζει ακάθεκτος και με αποδείξεις να συμμετέχει με πράξεις του δήθεν ως ενεργός Δήμαρχος – φάντασμα;

Το σίγουρο είναι ότι η Λαυρεωτική στενάζει από τις ποικίλες, ασταμά- τητες και ανεξάντλητες πολυμορφι- κές πρακτικές έντονου τακτικισμού και ολοφάνερης κακοδιαχείρισης.

Το μόνο παρήγορο της υπόθεσης είναι ότι ΠΑΡΟΤΙ Η Λαυρεωτική ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ, και ο Δήμα- Δημήτρης Λουκάς θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Επειδή Δήμαρχε μπορείς να πεις ότι είναι ψέματα αυτά που γράφουμε, σε προκαλούμε να μας κάνεις μήνυση και να μας το πεις για να είμαστε στο αστυνομικό τμήμα την ώρα που υποβάλλεις τη μήνυση,για να πάμε αυτόφωρο και να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.