ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φωτιά Βίλια: Προς τα σπίτια πλησιάζουν επικίνδυνα οι φλόγες

Προς τον οικισμό των Βιλιών κατευθύνεται μία από τις πολλαπλές εστίες του πύρινου μετώπου που μαίνεται επί τρεις ημέρες στην περιοχή, έχοντας κατακάψει μέχρι στιγμής άνω των 80.000 στρεμμάτων δάσους. Από τους επιτελείς της Πυροσβεστικής υπήρξε προ ολίγου εισήγηση για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων.

Η φωτιά πήρε κατεύθυνση προς τον οικισμό δεδομένου ότι έχουν αλλάξει προς νότιοι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η μάχη με τις φλόγες στα Βίλια είναι αδιάκοπη· υπάρχουν πολλές εστίες διάσπαρτες που μαίνονται και σήμερα στο πυκνό πευκοδάσος στο όρος Πατέρα και η περίμετρος της πυρκαγιάς εκτείνεται σε μία απόσταση 20 χιλιομέτρων.

Από το πρωί της Τετάρτης κάνουν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα οκτώ ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Στη μάχη της κατάσβεσης έχει ριχτεί σήμερα και το ρωσικό Beriev

Στο μέτωπο επιχειρούν 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Συνδρομή παρέχουν ο Στρατός με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

 

 

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.