ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Eφιαλτικό σκηνικό στα Βίλια: Στις φλόγες μεγάλη δασική έκταση, καίγονται σπίτια

Mεγάλες διαστάσεις έχει πάρει και πάλι η φωτιά στα Βίλια, η οποία πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό.

Στις φλόγες έχει παραδοθεί μεγάλη έκταση πρασίνου με το πύρινο μέτωπο να κινείται με ταχύτητα και να πλησιάζει απειλητικά τα σπίτια με τα πρώτα κτίσματα να καίγονται.

Ωστόσο, δεν έχει φτάσει ακόμη σε αυτά και δεν έγινε εκκένωση του οικισμού.

Εισήγηση για εκκένωση έχει δοθεί σε κάθε περίπτωση από την πυροσβεστική ενώ και από τον Δήμαρχο της περιοχής έχει ζητηθεί εντολή για απομάκρυνση.

Ολες οι δυνάμεις έχουν δημιουργήσει "τείχος" για να περιορίσουν το μέτωπο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον επαρχιακό δρόμο Βιλίων-Πόρτο Γερμενού, καίγοντας μια μεγάλη έκταση στο όρος Πατέρας και στο τρίγωνο Βίλια-Άγιος Γεώργιος-Άγιος Σωτήρας.

Συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών για αποφυγή της επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι. Υπάρχει συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου, αλλά έχουν ενισχυθεί τα ενάερια μέσα που επιχειρούν στην πυρκαγιά τόσο σε ελικόπτερα όσο και σε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΙ 100.3 ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νικόλαος Πέππας, έχει αλλάξει ο άνεμος, έχουμε φύγει πλέον από την άπνοια που επικρατούσε τις προηγούμενες ώρες και ο άνεμος σπρώχνει τις φλόγες προς οικιστικές περιοχές.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του δορυφορικού συστήματος Copernicus της ΕΕ στην περιοχή έχουν καεί περίπου 48.000 στρέμματα.

ΠΗΓΗ: SKAIGR/ΑΠΕ