ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Υπενθύμιση προς τους κατόχους ακίνητης περιουσίας στη Δ.Ε. Οινόης

Υπενθυμίζεται στους κατόχους ακίνητης περιουσίας στη Δημοτική Ενότητα Οινόης, ότι έχουν αναρτηθεί από το Εθνικό Κτηματολόγιο τα κτηματολογικά στοιχεία (πίνακες) για τη σύνταξη του Κτηματολογίου.  

Εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας στη συγκεκριμένη περιοχή μέχρι την 14η Μαρτίου 2022, (ή την 12η Μαΐου 2021 αν είστε κάτοικος εξωτερικού), αφού επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, στην ιστοσελίδα ktimatologio.gov.gr, μπορείτε να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε:

  • Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων σας (Κτηματολογικός Πίνακας) 
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων σας (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνείτε με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δε χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης (μέχρι την 14η Μαρτίου 2022 - ή την 12η Μαΐου 2021 εάν είστε κάτοικος εξωτερικού), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία σας, έχετε ακόμα περιθώριο να το κάνετε ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε το τηλ: 22960 80401 ή να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική δ/νση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. καθημερινές 8.00-16.00 και Τετάρτες 8.00-20.00