ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αντιπρ. Βουλής Θανάσης Μπούρας: Oλοκλήρωση αστικοποίησης συγκοινωνίας στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Οι πολύμηνες και επίμονες προσπάθειες τόσο σε πολιτικό, όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, που ξεκίνησαν με τον πρώην Υφυπουργό Υποδομών και  Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, και συνεχίστηκαν με τον νυν Υφυπουργό Υποδομών και  Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, απέδωσαν σήμερα καρπούς με την ολοκλήρωση της αστικοποίησης της συγκοινωνίας στα Βίλια και στις Ερυθρές του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Μετά από πολλές και πολύωρες συσκέψεις του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής, Θανάση Μπούρα, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, Ιωάννη Γκόλια και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και με την ενεργό συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη  Κοσμόπουλου, του Δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρήστου Στάθη,  του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Βιλίων Κωνσταντίνου Μακρυνόρη, του Αντιδημάρχου Ερυθρών Μιχάλη Σακελλάρη, του Προέδρου του ΚΤΕΛ Αττικής Γεώργιου Παπαδομιχελάκη, αποφασίστηκε ότι από 1η Απριλίου θα ξεκινήσει να λειτουργεί η αστική συγκοινωνία για την κάλυψη των περιοχών Βιλίων και Ερυθρών.

Συγκεκριμένα για τη βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα των περιοχών του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, προγραμματίζεται η επέκταση, από 1η Απριλίου, της διαδρομής της γραμμής ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΜΑΝΔΡΑ-ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΙΤΑΝ (861), για ορισμένα δρομολόγια, έτσι ώστε να καλυφθούν συγκοινωνιακά με αστικά λεωφορεία, οι περιοχές Βιλίων και Ερυθρών.

Καθημερινά τα παρακάτω δρομολόγια στη γραμμή 861, θα εξυπηρετούν επιπλέον τις προαναφερόμενες περιοχές:

Από Ελευσίνα προς Βίλια-Ερυθρές

Από Ερυθρές προς Βίλια-Ελευσίνα

06.30

5.05

12.45

8.00

16.55

14.15

18.00

18.25

 

19.30

Τα υπόλοιπα δρομολόγια της γραμμής 861 θα εκτελούν κανονικά τη σημερινή διαδρομή μέχρι τον οικισμό ΤΙΤΑΝ.

Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται σημαντικά η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων των περιοχών Βιλίων και Ερυθρών, δεδομένου ότι σήμερα εξυπηρετούνται με 2 δρομολόγια ανά κατεύθυνση από υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αττικής, τα οποία και θα διατηρηθούν.

Παράλληλα εξετάζεται από τον Ο.Α.Σ.Α., σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κάλυψη της περιοχής των Μεγάρων με αστική συγκοινωνία, καθώς επίσης και η δυνατότητα λειτουργίας σταθμού μετεπιβίβασης λεωφορείων στην Ελευσίνα.

Ο κ. Μπούρας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως, τόσο για τις συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλαν, όσο και για την άριστη συνεργασία, την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: τον νυν Υφυπουργό, Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον πρώην Υφυπουργό, Γιάννη Κεφαλογιάννη, αλλά και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, Ιωάννη Γκόλια.

Επίσης ευχαριστεί τους κ.κ. Κοσμόπουλο, Στάθη, Μακρυνόρη και Σακελλάρη για την από κοινού προσπάθεια στην επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Μπούρας αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση που ολοκληρώθηκαν οι πολύμηνες προσπάθειες και δόθηκε μόνιμη λύση για την αστική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων των Βιλίων, Ερυθρών και Οινόης που ήταν πολύχρονο και διαρκές αίτημα.