ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
 Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Κινητής Μονάδας υποστήριξης ψυχικής υγείας στο Δήμο Μαραθώνος
Featured

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Κινητής Μονάδας υποστήριξης ψυχικής υγείας στο Δήμο Μαραθώνος

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου τα εγκαίνια της Κινητής Μονάδας του Φορέα «Θάλπος», η οποία θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και υποστήριξης και κατ' οίκον για θέματα ψυχικής υγείας που πλέον δεν αποτελούν ταμπού, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Μαραθώνος στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας «Ψυχαργώς».

 Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας υποδέχθηκε την αρμόδια Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη και την Πρόεδρο του Φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» Αθηνά Πάσσιου για την τελετή εγκαινίων, ενώ παρευρέθηκαν ο βουλευτής Αν. Αττικής Γιώργος Βλάχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Πολυτίμη Λεονάρδου, ο Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Παναγιώτης Τσίγγανος, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Ζορμπάς, Χρήστος Στάμος, Βαγγέλης Σωτηρίου, Νίκος Καραγιάννης, Ευάγγελος Κυπαρίσσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Τσίρκας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ Μανώλης Γεωργάτος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθώνα Κώστας Λάσκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αργύρης Λάσκος, Στέλιος Γεραμάνης, Γιώργος Ζούρος, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Γιώργος Λέπουρης, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Αναστάσιος Χρυσίνας, η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αν. Αττικής Βανίτα Σωφρόνη, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Αν. Αττικής Δημήτρης Αγγελής και εκπρόσωποι συλλογων και υπηρεσιών του Δήμου.

 Η Κινητή Μονάδα υποστήριξης θα εξυπηρετεί όλες τις περιοχές του Δήμου Μαραθώνος και θα ενισχύσει τις κοινωνικές υπηρεσίες μας ειδικά μετά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, ενώ στο μέλλον θα ακολουθήσει η δημιουργία του αντίστοιχου Κέντρου Ημέρας που θα παρέχει αντίστοιχες υπηρεσίες.