Μαραθώνος

Δημιουργική Μεγάλη Εβδομάδα στα ΚΔΑΠ του Δήμου Μαραθώνος
Εργαστήρι Παραμυθογνωσίας-Ταξιδίου στη Γνώση: Η Μεγάλη Εβδομάδα κύλησε σε ρυθμούς πασχαλινούς με περισσότερες πληροφορίες για τα γεγονότα αυτών των ημερών και τα ελληνικά-και όχι μόνο-ήθη και έθιμα!
Μάθαμε για τον πασχαλινό λαγό και δημιουργήσαμε τα δικά μας doorhandles σε σχήμα λαγού, καθώς και φωλίτσες με λαγούς από ανακυκλώσιμα υλικά.
Επίσης, μιλήσαμε για τον Μυστικό Δείπνο και τη σημασία του και φτιάξαμε κρεμαστή τη σκηνή του Δείπνου με χρώματα ακουαρέλας.
Επιπλέον, μιλήσαμε για τον Νυμφίο Χριστό με το αγκαθινο στεφάνι του και φτιάξαμε κρεμαστό σταυρό με παλαιωση και μαρκαδόρο.
Ακόμα, μιλήσαμε για τον Επιτάφιο και το στολισμό του με αγριολούλουδα από τις γυναίκες της εκκλησίας, είδαμε επιτάφιους απ' όλη την Ελλάδα και στολίσαμε τους δικούς μας με γκοφρέ λουλουδάκια!
Τέλος, μιλήσαμε για την κορύφωση του Πάσχα, την Ανάσταση του Χριστού, το χαρμόσυνο μήνυμα ελπίδας σε όλο τοv πιστό κόσμο και φτιάξαμε τη σκηνή της Ανάστασης με χαρτόνια, ζωγραφική και διπλοκαρφα!
Διαβάσαμε το παραμύθι "Η βαλίτσα της Νίνας" και ετοιμάσαμε τη βαλίτσα με τις πιο όμορφες αναμνήσεις μας! Μάθαμε επίσης για την ιστορία της "Ταλεντινας", η οποία μας δίδαξε πως δεν αρκεί να έχουμε ταλέντο σε κάτι, χρειάζεται να προσπαθούμε και να εξασκούμαστε για να πετύχουμε όσα ονειρευόμαστε!
Τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια Survivor!
Από τις δασκάλες του Εργαστηρίου μας, μια θερμή ευχή για Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση σε όλες τις οικογένειες με υγεία και χαρά και πάνω απ' όλα καλή ξεκούραση και ψυχική κατάνυξη στα πολυαγαπημένα μας παιδιά! Ραντεβού μόλις ανοίξουν τα σχολεία!
Εργαστήρι Εικαστικών: Δραστηριότητες δεξιοτήτων είχε τη Μεγάλη Εβδομάδα το Εργαστήρι Εικαστικών, όλες με πασχαλινή διάθεση. Ζωγραφίσαμε και σχεδιάσαμε το άλλο μισό από το σχέδιο του πασχαλινού λαγού. Η αντίληψη σε συνδυασμό με τον συντονισμό δεξιοτήτων ματιών-χεριού έδωσαν αξιόλογα αποτελέσματα!
Τα μεγαλύτερα παιδιά διασκέδασαν με σταυρόλεξο πασχαλινών γνώσεων! Ένα παιχνίδι που διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους!
Τέλος, βάψαμε, κόψαμε και κολλήσαμε τα δικά μας πασχαλινά αυγά και φτιάξαμε το παιχνίδι των κρυμμένων αυγών! Αφού τα βάλαμε σε φακέλους που φτιάξαμε, παίξαμε και γελάσαμε με την ψυχή μας κρύβοντας τα αυγά στην αυλή του σχολείου! Ένα παιχνίδι που θα ευχαριστήθουν τα παιδιά τις μέρες των διακοπών τους!
Καλό και ευλογημένο Πάσχα σε όλους με υγεία! Περιμένουμε τα παιδιά μας μετά τις διακοπές ανανεωμένα και ξεκούραστα για ακόμα πιο όμορφες και δημιουργικές κατασκευές!