ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Υποψήφιος ο Αντώνης Γιαζιτζόγλου με την παράταξη "πορεία πράξης" του Στέργιου Τσίρκα

Υποψήφιος ο Αντώνης Γιαζιτζόγλου με την παράταξη "πορεία πράξης" του Στέργιου Τσίρκα

Αντώνης Γιαζιτζόγλου:«Μετ' εμποδίων η κίνηση με αναπηρικό αμαξίδιο!!

Στην πρότερη κατάσταση μου δεν είχα καταλαβει ποσό δύσκολο είναι για κάποιον άνθρωπο με κινητικά προβλήματα. Όταν έγινα ανάπηρος το αμαξίδιο και όχι το καροτσάκι είναι το εργαλείο το οποίο εν μέρη με αποκαθήλωσε απο το κρεβάτι .

Δυστυχώς η Ελλάδα μας του 2023 είναι μια αφιλόξενη χώρα ( ευτυχώς όχι όλοι οι δήμοι της) για τα ΑμεΑ και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Αρκετες περιοχές ανα την επικράτεια αν και έχουν κάνει αρκετές παρεμβάσεις για τα άτομα με κινητικές και άλλες αναπηρίες, εξακολουθουν να διατηρουν σοβαρές ανομοιομορφίες σε δρόμους και πεζοδρόμια τόσο στα κέντρα όσο και στις συνοικίες τους.

Να σημειώσω ως γονέας μικρών παιδιών και δη σε μικρότερες ηλικίες ως βρέφη,

τους χρησιμοποιούσα καροτσάκια βολτας . Το ιδιο ισχύει και σε αυτές τις περιπτώσεις!!

Τα όσα συναντώ καθημερινά στις όποιες μετακινήσεις μου είτε απο και προς τα νοσοκομεία ,είτε για να πάω στο γήπεδο , είτε σε καταστήματα είναι απαγορευτικά για κίνηση, απαιτούν περίτεχνες κινήσεις και πολύ δυνατά χέρια από το άτομο με αναπηρία που θα χειριστεί το αναπηρικό αμαξίδιο.

Και δεν αναφέρω μόνο την περίπτωση μου που ως ξεροκεφαλος θα το καταφέρω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, υπάρχουν όμως και γυναίκες (μαμάδες και γιαγιάδες) που μεταφέρουν καροτσάκι με μωρό , μεγαλύτεροι άνθρωποι με άλλη μυική δύναμη.

Προβληματική ειναι και η πρόσβαση ΑμεΑ και σε ιερούς ναούς . Πρόσφατη μου εμπειρία μιας και διανύουμε ακομη τις γιορτινές μέρες του Πάσχα . Η γενικότερη προσπάθεια που αφορά στην προσβασιμότητα σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και άλλες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολιτών με προβλήματα, στην κίνηση!

Πολλές υψομετρικές διαφορές στα επίπεδα κίνησης, λακκούβες και ανυπαρξία ραμπών, κάνουν τη ζωή των ατόμων με κινητικά ή άλλα προβλήματα όρασης, από δύσκολη εώς αδύνατη.

Στο προσεχές μέλλον ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της κοινότητας Μαραθωνα με τον συνδυασμό πορεία πράξης ,μετά την τιμή που μου έκανε ο κύριος Στέργιος Τσίρκας να συμμετέχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές , εύχομαι να γίνουν ομιλίες σε επίπεδο ημερίδων και θα αφορούν εκτός των άλλων στην προσβασιμότητα και το τοπικό σχέδιο δράσης στην Νέα μακρη αλλά και Μαραθώνα , στον ψυχοκοινωνικό αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρία και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, και να γίνουν βιωματικές αναφορές για τη ζωή στην πόλη πάνω σε ένα αμαξίδιο. Να σημειώσω πως ο Δήμος μας είναι ευτυχώς σε καλά επίπεδα με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Αλλά γενικώς έχουμε περιθώρια βελτίωσης σε πολλούς τομείς !

Δεν θα μπορουσα να φανταστώ τις δυσκολίες εαν δεν έμπαινα και γω σε αυτή την θεση. Για αυτό τον λόγο λοιπόν ζήτω συλλογικά από την κοινωνία και συναθρωπους μας ,

Ενσυναίσθηση 

δλδ να μπείτε στα παπούτσια του άλλου! Περισσότερη βοηθεια , κατανόηση και λιγότερη κοινωνική περιθωριοποίηση .

Εν κατακλείδι ΟΧΙ παρκαρισμα σε θέσεις παρκιν ατομων με ειδικές ανάγκες , ΟΧΙ κλείσιμο ραμπών.

Ας εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας για ένα καλύτερο μέλλον. Μας αφορά όλους.

Δεν ήμουν σε αυτή την θεση και όμως ηρθα»