ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κακούργημα η απένταξη του Πολιτιστικού Κέντρου – Δημαρχείου Μαραθώνος.Τις πιο μεγάλες ευθύνες, φέρνει ο κ. Σπύρος Ζαγάρης.

Έχουμε κατ επανάληψη το τελευταίο διάστημα, αναφερθεί σε έργα και ημέρες διοικούντων παρελθόντων ετών στον  (ενιαίο και μη) ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα διστάσουμε ν’ ανοίξουμε έναν έναν, όλους τους κλειστούς φακέλους με την… απαγορευτική στάμπα του απορρήτου.

Ένα από τα τεράστια αυτά «αμαρτήματα» του παρελθόντος, το οποίο έχει κοστίσει ένα εκατομμύριο ευρώ στους φορολογούμενους πολίτες, είναι η απένταξη του Πολιτιστικού Κέντρου. Ένα έργο που ξεκίνησε το 2005 οριοθετήθηκε δίπλα στην αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου έγινε ΦΕΚ και είχε προϋπολογισμο έως 8.500.000 ευρώ.

Ένα έργο πνοής, που θα μεταμόρφωνε την εικόνα της ευρύτερης περιοχής και όμοιό του δεν έχει υπάρξει ως τώρα. Θα υπήρχε αμφιθέατρο για να παρακολουθούν οι επισκέπτες την ψηφιακή αναπαράσταση της Μάχης του ΜΑΡΑΘΩΝΑ και την Μαραθώνια διαδρομή. Είχε γίνει πρόβλεψη στα σχέδια να υπάρχουν κέρινα ομοιώματα με τους πρωταθλητές του Μαραθωνίου δρόμου, ενώ θα είχε δημιουργηθεί ξεχωριστός χώρος για την υποδοχή αθλητών και επισκεπτών.

Ως γνωστόν, το έργο ξεκίνησε από τον πρώην Δήμαρχο Ευάγγελο Μέξη 2003 – 2006, αλλά δυστυχώς, έμεινε στάσιμο στην ακόλουθη τετραετία 2007 - 2010 από τον τότε Δήμαρχο Σπύρο Ζαγάρη (σ.σ. οι παροικούντες και γνωρίζοντες μιλούν για προσωπικά μίση και πάθη κι επί τούτου αδράνεια στην υλοποίηση δρομολογημένων έργων του κ. Μέξη από τον κ. Ζαγάρη - όπως η ανάπλαση της Φειδιππίδου στην παραλία του ΜΑΡΑΘΩΝΑ, το κατάστημα του ΙΚΑ κτλ – για να μην αναδειχθεί ο προηγούμενος Δήμαρχος).

Στη συνέχεια, το έργο του Πολιτιστικού ξεκινάει πλέον από τον Ιορδάνη Λουίζο 2011 - 2015 με άδειες, εκσκαφή θεμελίων, μπετά, για να ακολουθήσει ο… επιεικώς απαράδεκτος ως Δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης, οπότε και το έργο απεντάσσεται, μαζί και η χρηματοδότηση, κι επιπλέον οι πολίτες θα πρέπει να επιστρέψουν 1.000.000 ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και μπορεί ο νυν Δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας να έχει φρενάρει την επιβολή του προστίμου με ασφαλιστικά μέτρα και παράλληλα, να έχει λάβει μία υπόσχεση από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη ότι θα βρεθεί νέα χρηματοδότηση και το έργο θα κατασκευαστεί, αλλά οι ευθύνες για εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση και για το έργο που χάθηκε, παραμένουν και θα πρέπει να αποδοθούν κάποτε.

Κι επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ένα έργο που θα έδινε πνοή στο δήμο ΜΑΡΑΘΏΝΑ και θα είχε και τεράστια οικονομικά οφέλη για τον δημόσιο κορβανά, αφού εκεί θα στεγαζόταν και το Δημοτικό Κατάστημα, τουτέστιν εξοικονόμηση έως 5000 ευρώ μηνιαίως!! Αδράνεια, αδιαφορία, αλλά και σκοπιμότητα έχουν ζημιώσει τον Δήμο Μαραθώνα, από τη μη κατασκευή του Δημαρχείου – Πολιτιστικού Κέντρου, στα 14 Χρονια έως και 600.000 ευρώ!!!

«Παπάδες» θα είχαν γίνει στον τόπο με τα χρήματα αυτά, συν ότι είναι παγκόσμια ντροπή να μη διαθέτει ο Ιστορικός Δήμος ιδιόκτητο Δημαρχείο!!!

Το ATTICA TODAY ξεκινάει έρευνα, ανοίγοντας τον φάκελο και καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους (πρώην και νυν Δημάρχους – Δημοτικούς Συμβούλους) να πάρουν θέση και να καταθέσουν τις απόψεις τους για την απένταξη αυτού του μοναδικού έργου.

Μία απένταξη που άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!