ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ευάγγελος Κυπαρίσσης: Πολιτική Προστασία με… Χαρτοφυλάκιο

Ευάγγελος Κυπαρίσσης: Πολιτική Προστασία με… Χαρτοφυλάκιο

Γράφει ο Ευάγγελος Κυπαρίσσης 

Αντιδήμαρχος Δήμου Μαραθώνος

Πριν τις πυρκαγιές του 2018 και μετά από αυτές, οπότε και συντελέστηκε η εκατόμβη νεκρών, αλλά και η πρωτοφανής καταστροφή περιουσιών και Περιβάλλοντος.

Έως τότε, η έννοια της Πολιτικής Προστασίας ήταν κενή περιεχομένου, όπως και η εν λόγω Αντιδημαρχία άνευ -ουσιαστικά- χαρτοφυλακίου!

Στα τέσσερα χρόνια καταφέραμε όλο αυτό να το αλλάξουμε. Δημιουργήσαμε υποδομές, συγκροτήσαμε πυρήνες και ομάδες εθελοντών, καταρτίσαμε και υποβάλαμε σχέδια εκκένωσης/απομάκρυνσης πολιτών και άμεσης επέμβασης/πυρόσβεσης.

Πέρα από το οργανωτικό, δοκιμαστήκαμε πολλές φορές στην πράξη, καλούμενοι ν’ αντιμετωπίσουμε σοβαρά περιστατικά, τα οποία -εκ του αποτελέσματος κρίνοντας- θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, με ολέθριες συνέπειες, εάν είχαμε αποτύχει στην πρόβλεψη και την υλοποίηση των δράσεων μας.

Αυτό που μας συνταράσσει πάνω απ’ όλα, δεν είναι η ευγνωμοσύνη στο βλέμμα και τα επαινετικά σχόλια των συμπολιτών μας. Δεν είναι ούτε η ικανοποίηση ότι έχει διασωθεί ο τόπος μας, από τις δεκάδες απόπειρες εμπρησμού (σ.σ. δυστυχώς, εκούσιες τις περισσότερες φορές).

Αυτό που μας συγκλονίζει και μας δίνει δύναμη κι ενέργεια να συνεχίζουμε είναι τα μηνύματα των συνανθρώπων μας, οι οποίοι όπως προαναφέραμε, δεν μπορούν να ξεπεράσουν το σοκ, βλέποντας τη φωτιά να περνάει πάνω από τις στέγες των σπιτιών τους! Μηνύματα όπως: «κ. Αντιδήμαρχε, να ξέρετε ότι κοιμόμαστε με το κινητό δίπλα μας, νιώθοντας ασφάλεια πως εάν συμβεί κάτι θα σας καλέσουμε αμέσως. Ο Θεός να σας έχει καλά!».

Βιώνοντας ένα ιδιαίτερα δύσκολο Καλοκαίρι, υποσχόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα μας, άγρυπνοι φρουροί της ζωής και της περιουσίας σας.

Έτσι κι αλλιώς, σε ό,τι με αφορά, η παραπάνω υπόσχεση καθορίζει απόλυτα, την ύπαρξή μου!