ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο «2ος Μαραθώνιος Γαστρονομίας» στο Μαραθώνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο «2ος Μαραθώνιος Γαστρονομίας» στο Μαραθώνα

Με μεγάλη επιτυχία και περισσότερες από 50 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Ιουλίου ο «2ος Μαραθώνιος Γαστρονομίας μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής τέχνης» στην παραλία Μαραθώνα.

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Δήμου μας που τείνει να γίνει θεσμός και διοργανώθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Εστιατόρων & Συναφών Αττικής, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef’s Club of Greece και την Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

«Ο Δήμος μας είναι μεν παγκόσμια γνωστός για την ιστορικότητά του, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Δρόμο, τα μοναδικά του αξιοθέατα, αλλά δεν είναι μόνο αυτά που κάνουν τον Μαραθώνα μας να ξεχωρίζει. Ζωντανό κύτταρο του τόπου μας είναι και οι παραγωγοί μας και οι επαγγελματίες μας στον κλάδο της εστίασης, που αγωνίζονται καθημερινά και με τα εξαιρετικά προϊόντα τους, το ταλέντο τους στη γαστρονομία και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στις επιχειρήσεις τους, συμβάλλουν δυναμικά στην ανάπτυξη του τουρισμού και της επιχειρηματικότητάς μας και στην εξωστρέφεια και ανάδειξη του τόπου μας», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας.

Τη διοργάνωση είχε η ομάδα της Αντιδημαρχίας Επιχειρηματικότητας:

– Ευάγγελος Κυπαρίσσης, Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Πολιτικής Προστασίας & Πολιτισμού με την Διευθύντρια Ελευθερία Χατζηγαβριήλ και τη Σοφία Χατζηστεφάνου

– Γιάννης Δαβερώνης, Πρόεδρος Ένωσης Εστιατόρων & Συναφών Αττικής με τον Αντιπρόεδρο και επιχειρηματία Παύλο Δημέλη

– Τάσος Πρωτοψάλτης Πρόεδρος Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Στους διαγωνισμούς, ξεχώρισαν οι παραγωγοί, οι επαγγελματίες εστίασης του τόπου μας και οι σύλλογοι Τύμβος Μαραθώνα, Ηρώδης Αττικός, Αδελφότητα Ηπειρωτών, Σύλλογος Καρδιτσιωτών, Σύλλογος Ρουμελιωτών, Σύλλογος Γυναικών Γραμματικού, Τελμησσός.

Βραβεύθηκαν οι:

▪Γλυκό

Χρυσό Μετάλλιο – Νικολέτα Σπηλιώτη

Ασημένιο Μετάλλιο – Κούγια Πόλυ – Σύλλογος Ρουμελιωτών

Χάλκινο Μετάλλιο – Χατζάκης Άγγελος – Σισμανόγλειο Νοσοκομείο

Ειδική Κατηγορία – Επαγγελματίες – Κουρέλας Κωνσταντίνος – Χρυσό Μετάλλιο

▪Παραδοσιακή πίτα

Χρυσό Μετάλλιο – Τσόγια Δώρα – Σύλλογος Καρδιτσιωτών

Ασημένιο Μετάλλιο – Παντελιά Νάντια – Αδελφότητα Ηπειρωτών

Χάλκινο Μετάλλιο – Μαραγκού Βιολέτα

▪Πιάτο με ντομάτα

Χρυσό Μετάλλιο – Μπακοδήμος Θωμάς & Χούκης Άγγελος – Σισμανόγλειο Νοσοκομείο

Ασημένιο Μετάλλιο – Αποστόλου Θωμάς

Χάλκινο Μετάλλιο – Πιλιχού Πατρούλα

▪Black box

Χρυσό Μετάλλιο – Γαλανόπουλος Τηλέμαχος

Ασημένιο Μετάλλιο – Κουμής Γιάννης

Χάλκινο Μετάλλιο – Μπούσουλα Αστερία

Επιπλέον ο κόσμος επισκέφθηκε και την έκθεση των παραδοσιακών προϊόντων τοπικών παραγωγών.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, ο βουλευτής Αν. Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, οι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Κυπαρίσσης, Χρήστος Στάμος και Νίκος Καραγιάννης, o Πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθώνα Κώστας Λάσκος, οι τοπικοί σύμβουλοι Γιώργος Λέπουρης και Γιώργος Πάντος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. Δημήτρης Μουλιάτος, ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ηλίας Μάνδρος, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

#dimosmarathonos #marathon #marathoniosgastronomias