ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Εβδομάδα 13/9-15/9 στα ΚΔΑΠ του Δήμου Μαραθώνος.

Εβδομάδα 13/9-15/9 στα ΚΔΑΠ του Δήμου Μαραθώνος.

Εβδομάδα 13/9-15/9 στα ΚΔΑΠ του Δήμου Μαραθώνος:

 Εργαστήρι Παραμυθογνωσίας-Ταξιδιού στη Γνώση: Εβδομάδα προσαρμογής και νέας αρχής με δωράκια καλωσορίσματος και πολύ κεφι! Με τα παιδιά "ξαναγνωριστήκαμε" μετά τις διακοπές τις πρώτες σχολικές μέρες με συλλογικές δράσεις! Φτιάξαμε τα "βαζακια της καλοσύνης" στα οποία κλείνουμε καλους λόγους στους αγαπημένους μας, στον εαυτό μας, καταγράφουμε τις καλες πράξεις και εκμυστηρευόμαστε κρυφά όνειρα! Έτσι, θα έχουμε πλήθος συζητήσεων και δράσεων!

Δημιουργήσαμε το παζλ των ΚΔΑΠ με πληροφορίες για το κάθε παιδί γιατι: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΖΛ ΤΩΝ ΚΔΑΠ" και φτιάχνουμε μια μοναδικά ιδιαίτερη ομάδα!

376275673_311426728169632_7431543431453112064_n_8ec64.jpg

Διαβάσαμε το εξαιρετικό παραμύθι της Άλκηστις Χαλικιά, "Ένα σχολείο ταρακουνημένο", φανταστήκαμε το δικό μας σχολείο, γεμάτο φως και γιορτές! Ομαδική δουλειά:

1)Τα παιδιά σκέφτηκαν, αποτυπωσαν αλλά και θα πραγματοποιήσουν τις δικές τους ΚΔΑΠογιορτές!

2) Έπαιξαν το παιχνίδι "Μάντεψε ποιος" έχει ζωγραφίσει ένα συναίσθημα ή ένα όνειρό του για αυτή την σχολική χρονιά και έφτιαξαν "Το σχολείο των ονείρων τους".

Ακόμα, μιλήσαμε για την επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής και τις χαμένες πατρίδες. Διαβάσαμε το εξαιρετικό παραμύθι της Αλεξάνδρας Μητσιάλη "Το μαντήλι με τα τριαντάφυλλα". Κατασκευή: Το μαντήλι του παραμυθιού που συμβολίζει την φιλία της Αριστούλας και της Αϊσέ που δεν τις χώρισε ούτε ο θάνατος, τονίζοντας την αλληλεγγύη των λαών που χάνεται στον πολεμο. Μιλήσαμε για την έννοια του πρόσφυγα και νιώσαμε πως η Γη αποτελεί σπίτι όλων των ανθρώπων. Κατασκευή: Σταντ για φωτογραφίες με ταξιδιωτικές βαλίτσες.

Σας περιμένουμε και την επόμενη εβδομάδα με πολλά αναγνώσματα και δράσεις!

 Εργαστήρι Συναισθηματικής Αγωγής & Κατασκευών: Φτιάξαμε φθινοπωρινή κατασκευή καλωσορίσματος στα ΚΔΑΠ με καραμέλες χεράκια για μια γλυκιά χρονιά. Επίσης, κατασκευάσαμε σελιδοδείκτες χρήσιμους για την νέα σχολική χρονιά.