ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Οι 12 λόγοι που βγάζουν Δήμαρχο Μαραθώνος τον Στέργιο Τσίρκα από την πρώτη Κυριακή

Οι 12 λόγοι που βγάζουν Δήμαρχο Μαραθώνος τον Στέργιο Τσίρκα από την πρώτη Κυριακή

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, στον Δήμο Μαραθώνος δεν υπάρχει δίλημμα. Κατά κοινή ομολογία και με βάση το προεκλογικό κλίμα, όλα δείχνουν ότι ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας είναι ο επικρατέστερος και ο καταλληλότερος για να αναλάβει το τιμόνι της διοίκησης του Δήμου για την επόμενη πενταετία για να συνεχίσει την πορεία ανάπτυξης που ξεκίνησε από το μηδέν με πολύ αγώνα το 2019.

Φαίνεται ότι οι δημότες έχουν ήδη κάνει την επιλογή τους. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν ξανά σταθερότητα, γνώση και εμπειρία και όχι αβεβαιότητα, άγνοια και αστάθεια που θα ανακόψουν την σταθερή τροχιά ανόδου στην οποία έχει μπει πλέον ο ιστορικός Δήμος.

Γιατί η τοπική κοινωνία θα εμπιστευθεί ξανά τον Στέργιο Τσίρκα για Δήμαρχο Μαραθωνος;

1.Γιατί μέσα σε 4 χρόνια έκανε πράξη όλες τις δεσμεύσεις του και υλοποίησε όλα όσα εξήγγειλε. Το πρώτο και το πιο βασικό μετά από 4 χρόνια διοίκησης.

2.Έφερε χρηματοδοτήσεις άνω των 100 εκ. ευρώ για έργα που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε είναι σε εξέλιξη, είτε ξεκινούν άμεσα.

3.Κατάφερε με μεγάλο αγώνα να ακυρώσει το ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ στο Γραμματικό, το οποίο όταν ανέλαβε καθήκοντα το 2019 ήταν ένα έργο σχεδόν ολοκληρωμένο κατά 90%, έτοιμο να λειτουργήσει.

4.Κατάφερε να δοθεί στον Δήμο η περίπου 130 στρεμμάτων έκταση του ΝΑΤ (πρώην Παιδικές Εξοχές Οίκου Ναύτου) στο πυρόπληκτο Μάτι, κατόπιν αιτήματός του στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου είναι σε εξέλιξη η δημιουργία του μεγαλύτερου και ομορφότερου πάρκου Μνήμης και Αναψυχής στην Ανατολική Αττική.

5.Κατάφερε να προχωρήσει εμβληματικά έργα όπως η βιοκλιματική ανάπλαση του Κέντρου Νέας Μάκρης, προυπολογισμού 10 εκ. ευρώ που ξεκινά και θα αλλάξει όλη την όψη της πόλης, αλλά και να επανεκκινήσει εξίσου σημαντικά έργα όπως το Πολιτιστικό Κέντρο της Αφετηρίας Μαραθώνα που είχε «βαλτώσει», αφού ξεκαθάρισε δεκάδες δικαστικές και οικονομικές διαφορές.

6.Έχει τα παιδιά και τη νέα γενιά σε προτεραιότητα γι’ αυτό και αναβάθμισε ουσιαστικά την παιδεία και τον αθλητισμό με σύγχρονες σχολικές μονάδες και άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ δημιούργησε χώρους παιχνιδιού που πριν ήταν ανύπαρκτοι.

7.Από την πρώτη μέρα ως και σήμερα, δεν αφήνει κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο χωρίς να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο για έργα και υποδομές κοινής ωφέλειας.

8.Μετρά πολλά χρόνια και πολλά χιλιόμετρα στον στίβο της αυτοδιοίκησης και έχει διατελέσει σε όλες σχεδόν τις θέσεις στην διοίκηση του Δήμου Μαραθώνα. Δεν εμφανίστηκε από το πουθενά.

9.Ασχολείται προσωπικά και επισταμένα με όλα τα θέματα του τόπου, έχοντας πλήρη επίγνωση κάθε ζητήματος και καθημερινά το γραφείο του είναι ανοιχτό για όλους τους δημότες.

10.Ο ισχυρός συνδυασμός «Πορεία Πράξης» περιλαμβάνει ανθρώπους από όλο το φάσμα της τοπικής κοινωνίας και συνδυάζει τη γνώση και την εμπειρία των παλιών αυτοδιοικητικών στελεχών αλλά και τις νέες ιδέες και την όρεξη για προσφορά των νεότερων υποψηφίων.

11. Το ολοκληρωμένο, ρεαλιστικά εφαρμόσιμο πρόγραμμά του για την επόμενη δημοτική θητεία περιλαμβάνει ακόμα περισσότερα αναγκαία έργα και υποδομές σε όλους τους τομείς.

12.Μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια, η αναβάθμιση του Δήμου είναι εμφανής και το έργο του αποτελεί εγγύηση για ένα μέλλον προόδου και ανάπτυξης με πραγματικά στέρεες βάσεις.

Υπάρχουν δεκάδες ακόμη λόγοι για αυτήν την επιλογή. Το σημαντικό είναι ότι οι πολίτες δεν ρισκάρουν σε καμία περίπτωση την πρόοδο και την εξέλιξη του τόπου τους ούτε εμπιστεύονται το μέλλον των παιδιών τους σε ουρανοκατέβατους «σωτήρες» που δεν μπορούν να εγγυηθούν για την επόμενη μέρα.