ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ο παγκοσμίου φήμης Mαραθωνοδρόμος Βαντερλέι Ντε Λίμα, επιστρέφει στη γραμμή εκκίνησης του Μαραθωνίου Δρόμου την Κυριακή 12/11

Ο παγκοσμίου φήμης Mαραθωνοδρόμος Βαντερλέι Ντε Λίμα, επιστρέφει στη γραμμή εκκίνησης του Μαραθωνίου Δρόμου την Κυριακή 12/11

Ο Παγκοσμίου φήμης μαραθωνοδρόμος, Χάλκινος Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 Βαντερλέι Ντε Λίμα από την Βραζιλία, επιστρέφει στη γραμμή εκκίνησης, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου αμέσως μετά τον τερματισμό του.

Στο μουσείο ο Βαντερλέι θα παραδώσει στον Δήμαρχο Μαραθώνος Στέργιο Τσίρκα τα αθλητικά παπούτσια με τα οποία θα τρέξει την Αυθεντική Διαδρομή, δηλώνοντας παράλληλα το τέλος της τεράστιας αθλητικής του καριέρας.

Ο Βαντερλέι Ντε Λίμα είναι ο μαραθωνοδρόμος, ο οποίος στην Αθήνα το 2004 διεκδικούσε το χρυσό μετάλλιο πλησιάζοντας στον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, όταν ξαφνικά του επιτέθηκε κάποιος θεατής. Τελικά, πήρε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ έμεινε στην ιστορία και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την ατυχία του.

Η ΔΟΕ τον αντάμειψε με το βραβείο «Πιερ ντε Κουμπερτέν». Η μεγαλύτερη όμως ανταμοιβή ήρθε 12 χρόνια μετά, όταν αυτός 1ος, ως ο καλύτερος όλων άναψε την Ολυμπιακή φλόγα στο βωμό του κατάμεστου «Μαρακανά», στην πατρίδα του, δίνοντας το έναυσμα για τους Αγώνες του Ρίο.

Αυτή θα είναι η τρίτη επίσκεψη του Βαντερλέι στο Μουσείο.

Η πρώτη ήταν το 2014 όταν συνοδευόμενος από το μεγαλύτερο κανάλι της Βραζιλίας το Rede Globo δώρισε την αθλητική του στολή με την οποία έτρεξε το 2004 στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο της Αθήνας. Η δεύτερη πριν ένα χρόνο περίπου, όπου γύρισε και το παρακάτω ντοκιμαντέρ με αρκετές σκηνές από την υποδοχή του στο Μουσείο.

Βαντερλέι Κορντέιρο ντε Λίμα σε ευχαριστούμε!!!!!!!