ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Νέα σημαντικά εκθέματα προστέθηκαν στη συλλογή του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου

Νέα σημαντικά εκθέματα προστέθηκαν στη συλλογή του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου

Νέα σημαντικά εκθέματα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, δωρεά της Πρέσβειρας της Σλοβακίας στην Ελλάδα H.E. Mrs. Marcela Hanusová και του Διευθυντή κ. Branislav Koniar του Διεθνούς Μαραθωνίου Ειρήνης της πόλης Košice της Σλοβακίας.

Τα εκθέματα που δώρισαν οι αξιωματούχοι της Σλοβακίας στο μουσείο είναι τα εξής:

1. Άγαλμα μαραθωνοδρόμου

Πρόκειται για ένα αντίγραφο του εμβληματικού αγάλματος του καλλιτέχνη Arpad Raček, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο Košice από το 1960 και αποτελεί το πιο κυρίαρχο καλλιτεχνικό σύμβολο του μαραθωνοδρόμου στο Košice. Το πρωτότυπο άγαλμα είναι κατασκευασμένο από μπρούντζο, έχει ύψος 320 εκατοστά και τα ονόματα όλων των νικητών του μαραθωνίου είναι τοποθετημένα στους πυλώνες κάτω από το άγαλμα. Το αντίγραφο έχει ύψος 32 cm + βάση.

2. Μετάλλιο του 100ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ειρήνης.

Το μετάλλιο που απονεμήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023. Εκτός από τον αριθμό 100, βλέπουμε επίσης μια συμβολική αναπαράσταση όλων των σημαντικότερων σημείων της πόλης. Το μετάλλιο είναι διπλής όψης, μια έκδοση στα σλοβακικά και μια στα αγγλικά.

3. Πλακέτα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ημι-μαραθωνίου της IAAF

Το 1997 το Košice ήταν ο τόπος διεξαγωγής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ημι-μαραθωνίου και την ίδια ημέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο Διεθνής Μαραθώνιος Ειρήνης. Πρόκειται για το μοναδικό μέχρι σήμερα παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξήχθη στη Σλοβακία και έφερε εξαιρετικά θετικά σχόλια για τη χώρα και τους διοργανωτές του Διεθνούς Μαραθωνίου Ειρήνης

Σας ευχαριστούμε!!