ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Εβδομάδα 12/2 – 16/2 στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος

Εβδομάδα 12/2 – 16/2 στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος

Εργαστήρι σχολικής μελέτης:

Και αυτή την εβδομάδα τα πολυαγαπημένα μας παιδιά διάβασαν τα μαθήματά τους με τη βοήθεια των φιλολόγων μας ώστε να είναι προετοιμασμένα για την επόμενη σχολική μέρα!!!!

Εργαστήρι ταξιδιού στη γνώση:

Αυτή η εβδομάδα ήταν εβδομάδα αγάπης και ραδιοφώνου και επιστήμης με άρωμα γυναίκας στα Κδαπ Δήμου Μαραθώνα!!!Μιλήσαμε για την παγκόσμια ημέρα γυναικών και κοριτσιών στην επιστήμη που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11/2, για τις σημαντικές κυρίες των επιστημών που άλλαξαν με τις ανακαλύψεις της ζωής τους τον επιστημονικό τομέα τους! *3d γυναικεία φιγούρα με μαλλιά που "ανεμίζουν" τις επιστήμες!

Στις 13/2 γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου! Με τα παιδιά ,καναμε αναδρομή στην ιστορία της ραδιοφωνίας , είδαμε την εξέλιξη των ραδιοφώνων και των ραδιοκασετοφωνων, μιλήσαμε για την ελληνική ραδιοφωνία και τηωσημασια του ραδιοφώνου στη ζωή των ανθρώπων τότε και τώρα. Τέλος, μιλήσαμε για τις παιδικές εκπομπές που περιείχαν ραδιο- παραμύθια και κράταγαν συντροφιά στα παιδιά άλλοτε ως ιστορίες καληνύχτας!

428616441_710303291289746_6548169913816251031_n_15613.jpg

#Τα παιδιά έφτιαξαν δικά τους ΡΑΔΙΟΠΑΡΑΜΥΘΙΑ τα οποία μας τα ανέγνωσαν , με υπέροχες ιδέες και αποφασιστικούς ήρωες με τη μέθοδο της μιας κόλλας αναφοράς και τη δική τους προσωπική γραφή και εικονογράφηση!

#3d ραδιόφωνα με τα ερτζιανα κύματα στο δικό τους αγαπημένο σταθμό #αξεσουαρ για photoboth φωτογράφιση με θέμα το ραδιόφωνο! Στις 14/2 γιορτάσαμε την Γιορτή της Αγάπης , αυτής που παίρνει πολλές μορφές, που αλλαζει τον κόσμο, που προσφέρει χαρά και πληρότητα! Μιλήσαμε για την ιστορία του Αγίου Βαλεντίνου, τον αρχαίο Θεό Έρωτα και τη καθιέρωση του χαρακτηριστικού σχήματος της καρδιάς! Παίξαμε το παιχνίδι :" Σου δίνω τη καρδιά μου" , ομαδοσυνεργατικα με πολύ κέφι! Κατασκευάσαμε * μαγνητακια καρδιά * μπουμπούκι καρδιά! Επόμενη εβδομάδα με περισσότερο ταξίδι στη γνώση έρχεται!

428599772_710303267956415_2865278432405508778_n_fb514.jpg

Εργαστήρι Παραμυθογνωσιας:

Αυτή την εβδομάδα ασχολήθηκαμε με το δεύτερο μέρος του αφιερώματος μας στα επαγγέλματα του παρελθόντος! 1)Διαβάσαμε το υπόλοιπο παραμύθι της Κατερίνας Μανανεδακη,"Παλιά επαγγέλματα ζωντανεψτεεεεεε" ,ενισχύσαμε την ανάγνωση με πίνακες αναφοράς των παλιών επαγγελμάτων και * δημιουργήσαμε το δικό μας βιβλίο με το "χωριό των παλιών επαγγελμάτων" 2) Διαβάσαμε την "Μικρή Γοργόνα" και την "Πεντάμορφη και το τέρας" για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου,ώστε να μιλήσουμε για τα παιδιά για την αγάπη που μπορεί να φτάσει ως την υπέρτατη θυσία και την αγάπη που δεν βλέπει μόνο τα εξωτερικά χαρίσματα αλλά κυρίως τα ψυχικά !* Φτιάξαμε καρδιά με την αγαπημένη μας σκηνή απ' τα παραμύθια.

428036447_710302984623110_6309652980280804169_n_98b28.jpg

Επόμενη εβδομάδα με πολλά αναγνώσματα έρχεται!

Εργαστήρι κατασκευάζω και δημιουργώ:

Φτιάξαμε καδράκια με καρδούλες για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Ολοκληρώσαμε την θεματολογία μας για τα ζώα των πάγων με την κατασκευή μιας τρισδιάστατης φώκιας που ανοιγοκλείνει το στόμα της και τρώει ένα ψάρι.

Εργαστήρι συναισθηματικής αγωγής:

Με αφορμή τον άγιο Βαλεντίνο αναλύσαμε τα διαφορά συναισθήματα που παρουσιάζονται στον μύθο του έρωτα και της ψυχής και φτιάξαμε μια μικρή κατασκευή με δυο ανθρωπάκια φτιαγμένα από σύρμα, τα οποία συμβολίζουν τον έρωτα και την ψυχή τα οποία ενώθηκαν με την βοήθεια της αγάπης.

Θεατρικό παιχνίδι:

Αυτοσχεδιασμός ή καθοδήγηση; Και οι δύο τρόποι είναι μέγιστης σημασίας και έχουν να προσφέρουν στο θεατρικό παιχνίδι στιγμές μάθησης αλλά και διασκέδασης, εκτόνωσης και δημιουργίας. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν και να ανταλλάξουν απόψεις, να λειτουργήσουν ατομικά αλλά και ως ομάδα. Το θεατρικό παιχνίδι είναι πολύτροπο και προσφέρει στα παιδιά πολύπλευρη ανάπτυξη, σωματική, γνωστική, ψυχολογική και συναισθηματική!!

Τα παιδιά μπήκαν σε ρόλους φανταστικούς και απόλαυσαν τις ώρες θεατρικού παιχνιδιού νιώθοντας συναισθηματική ελευθερία με παιχνιδιάρικη μορφή!

Μαθήματα ζωγραφικής- σχεδίου:

Τα μαθήματα ζωγραφικής συνεχίζονται, με τα σχέδια του χειμώνα να γεμίζουν ζεστασιά τις καρδιες μας , καθώς τα παιδιά πετυχαίνουν όλο και καλύτερα τα σχέδιά τους και βελτιώνουν την λεπτή τους κινητικότητα.

Λιοντάρια, παπαγάλοι και ερωτευμένα πουλάκια ήταν τα σχέδια που ασχολήθηκαν τα μεγάλα μας παιδιά. Σχέδια με εύκολες αλλά και δύσκολες πτυχές με στόχο πάντα την εξάσκηση του σχεδίου και την μετέπειτα ικανοποίηση και χαρά των παιδιών μας για τα αποτελέσματα που καταφέρνουν να παρουσιάσουν! Μπράβο παιδιά!