ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Άλλη μια δημιουργική εβδομάδα στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος - Εβδομάδα 25/3 - 29/3

Άλλη μια δημιουργική εβδομάδα στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος - Εβδομάδα 25/3 - 29/3

Εργαστήρι σχολικής μελέτης :

Κάθε μέρα με συνέπεια και οργάνωση, τα παιδιά προετοιμάζονται για την επόμενη σχολική μέρα στα μαθήματά τους, ενώ παράλληλα μελετούν για τη προετοιμασία των τεστ και συμπληρώνουν τα γνωστικά τους κενά.

Εργαστήρι ταξιδιού στη γνώση:

Στις 26/3 γιόρταζε στις ΗΠΑ το σπανάκι και ο πιστός του φίλος ο Ποπάυ! Τι καλύτερο απ' το να γνωρίσουμε τα διατροφικά οφέλη αυτού του λαχανικού, αλλά και να συστήσουμε στα παιδιά το κινούμενο σχέδιο του ναύτη Ποπαυ, o οποίος έκανε να αυξηθεί η πώληση του σπανακιού στις ΗΠΑ κατά 33%, γιατί όποτε ήθελε δύναμη ώστε να τελειώσει κάτι απαιτητικό , άδειαζε μια κονσέρβα από σπανάκι! Είδαμε εποπτικό υλικό και *φτιάξαμε με γλωσσοπιεστρα τον ποπαυ και την Όλιβ, *καθώς και κρεμαστό ένα εξώφυλλο από το κόμικ του!

Στις 28/3 ήταν η παγκόσμια ημέρα του Θεάτρου Σκιών, και επικεντρωθηκαμε στον αγαπημένο μας Καραγκιόζη και στον αξεπέραστο καραγκιοζοπαίχτη Ευγένιο Σπαθάρη. Είδαμε εποπτικό υλικό και *φτιάξαμε τις δικές μας φιγούρες , *τη δική μας σκηνή με το σεράι και τη παράγκα του Καραγκιόζη, παίζοντας και εμείς σαν άλλοι καραγκιοζοπαίχτες ! Το αποτέλεσμα μάγεψε τα μικρά μας παιδιά!

Εργαστήρι Παραμυθογνωσιας:

Διαβάσαμε :1) "Ο λυράρης και οι νεράιδες " της Αγγελικής Δαρλάση, από τη σειρά παραμυθιών της νεοελληνικής μυθολογίας. Ένα εξαιρετικό έμμετρο παραμύθι όπου υμνείται η δεξιοτεχνία του κρητικού λυραρη ως δοσμενη από τις νεράιδες, που του πρόσφεραν θεόπνευστη μαεστρία. *Τα παιδιά ζωγράφισαν τη στιγμή που ο λυράρης κυκλωνεται από τα καλέσματα των νεράιδων.

Στις 27/3 ήταν η παγκόσμια ημέρα του θεάτρου και επικεντρώθηκαμε στους αρχαίους δραματικούς αγώνες, στα μέρη του θεάτρου και στους ηθοποιούς με τα προσωπεία. Διαβάσαμε 2): " Η ατυχία του Ευτυχιου ", μια ιστορία από το Υπουργείο Πολιτισμού η οποία ζωντάνεψε μια μορφή ηθοποιού από αρχαίο ελληνικό αγγείο και έδωσε πνοή στην αρχαία ελληνική παράσταση του 4ου πΧ! *Τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους προσωπεία και πόζαραν ως ηθοποιοί!

Θεατρικο παιχνίδι:

Μια εβδομάδα αφιερωμένη στους ήρωες του 1821. Δεν θα μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε άλλωστε με την μεγαλύτερη εθνική γιορτή της χώρας μας. Αφού παρακολουθήσαμε βίντεο, για να γνωρίσουμε κάποιους χαρακτήρες από τους σπουδαίους ήρωες μας, παρουσιάσαμε θεατρικούς διαλόγους ενσαρκώνοντας τους ήρωες αυτούς. Το κάθε παιδί είχε την ευκαιρία να διαλέξει ποιον ήρωα θέλει να υποδυθεί και σε ομάδες τα παιδιά έφτιαξαν τις δικές τους ιστορίες βασισμένες φυσικά στους ήρωες που είχαν διαλέξει να παίξουν. Μια διαδικασία που ενισχύει την αυτοπεποίθηση του κάθε παιδιού, την συνεργασία και την ομαδικότητα! Συγχαρητήρια στα ελληνόπουλά μας!!!

Μαθήματα ζωγραφικής - σχεδίου:

25η Μαρτίου, μια γιορτή γεμάτη περηφάνια! Τα μαθήματα ζωγραφικής είχαν σκοπό να μάθουν στα παιδιά να αποτυπώνουν μόνα τους τσολιαδάκια! Μιλήσαμε για τα μέρη της φορεσιάς, φουστανέλα, γιλέκο, φέσι, τσαρούχια κτλ και με καθοδήγηση μπορέσαμε να σχεδιάσουμε όμορφα τσολιαδάκια που κρατούν περήφανα ελληνικές σημαίες. Έπειτα, γεμίσαμε με χρώμα τα σχέδιά μας και τα αποτελέσματα ήταν μοναδικά!

Δύο μεγάλες ελληνικές προσωπικότητες της επανάστασης, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ήταν το επίκεντρο αυτή την εβδομάδα στα μαθήματα σχεδίου. Οι εμβληματικές αυτές προσωπικότητες και ο τρόπος που τις γνωρίζουμε μέσα από τις εικόνες που έχουμε από τα βιβλία, τα μουσεία κτλ, δημιούργησαν την ανάγκη να αποτυπώσουμε στα χαρτιά μας τα πορτρέτα τους, όσο το δυνατόν πιο κοντά στις εικόνες που έχουμε δει. Η πρόοδος των παιδιών είναι δεδομένη και τα αποτελέσματα που έχουμε στα χέρια μας είναι θαυμαστά!

434093476_733831602270248_9215333010984635001_n_fa8ff.jpg

Εργαστήρι κατασκευάζω και δημιουργώ:

Με τα παιδιά με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου φτιάξαμε ελληνικά σημαιάκια με διαφορετικά υλικά το καθένα.

Μιλήσαμε για την άνοιξη και τα μέρη του λουλουδιού και φτιαξαμε μια κατασκευή λουλούδι αποτελούμενη από κομμάτια παζλ.

Μιλήσαμε για ονομασίες λουλουδιών και φτιάξαμε μια μαργαρίτα.

Εργαστήρι συναισθηματικής αγωγής:

Με τα παιδιά μιλήσαμε για την διαφοροποίηση των συναισθημάτων σε περίοδο πολέμου και Ειρήνης και φτιάξαμε μια αφίσα.

Κάναμε μια δραστηριότητα ευγνωμοσύνης και τα παιδιά αποτύπωσαν στο χαρτί τον άνθρωπο, το μέρος, το φαγητό και το αντικείμενο που τους κάνει χαρούμενους.

Διαδραστικό εργαστήρι μουσικής:

Tην προηγούμενη εβδομάδα εξασκηθήκαμε στο αρμόνιο δουλέψαμε τα δύσκολα σημεία και τις καινούριες τεχνικές και λύσαμε κάποιες απορίες, βάζοντας τον πήχη πιο ψηλά!

Επίσης παίξαμε δύο παιχνίδια μνήμης με κάρτες. Το ένα παιχνίδι έχει τα συμφωνικά όργανα και το άλλο τα όργανα του Όρφ! Αυτό το παιχνίδι επιτρέπει στα ΚΔΑΠακια μας να ασκούν την μνήμη τους με διάφορες εικόνες-όργανα πάνω σε κάρτες. Προωθεί την ανάπτυξη της παρατήρησης και της συγκέντρωσης και μέσω της προσοχής βελτιώνεται η οπτική και χωρική μνήμη!

Ποδόσφαιρο ασκήσεις τεχνικής εκμάθηση μακρινής διαγωνιας μεταβίβασης με το κουντεπιε.