ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Άλλη μία δημιουργική εβδομάδα στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος
Featured

Άλλη μία δημιουργική εβδομάδα στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος

Άλλη μία δημιουργική εβδομάδα στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος

8/4/2024 - 12/4/2024

Εργαστήρι σχολικής μελέτης:

Και αυτή την εβδομάδα ήμασταν αρωγοί στα σχολικά καθήκοντα των μαθητών μας, βοηθοί τους στην απάντηση αποριών , στην λύση ασκήσεων και στην προσπάθεια να συμπληρωθούν γνωστικά κενά από τις διδαγμένες σχολικές ενότητες όλων των τάξεων του Δημοτικού σχολείου.

Εργαστήρι Παραμυθογνωσιας:

Διαβάσαμε:

1) Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Πτήσης στο Διάστημα που γιορτάζεται στις 12/4 , τιμώντας την πτηση του κοσμοναύτη Γούρι Γκαγκάριν το 1961, διαβάσαμε το βιβλίο " Ένας καναπές στο διάστημα, Το διδυμοπλοιο" της Αναστασίας Σπανογεώργου και μάθαμε πολλά στοιχεία για το διάστημα με τη χρήση εποπτικού υλικού και βίντεο.Χειροτεχνία : πύραυλοι που ταξιδεύουν στο πλανητικό μας σύστημα και στους αστερισμούς του και προσγειώνονται στο σεληνιακό τοπίο!

2) "Η περιπέτεια μιας λαμπάδας" της Πηνελόπης Μωραΐτου. Με αυτό το υπέροχο παραμύθι εισαγόμαστε στην μεγαλύτερη χριστιανική γιορτή, αυτή του Πάσχα!

Χειροτεχνίες:

i) Το κίτρινο κεράκι (πρωταγωνιστής του παραμυθιού)

ii) Το Μεγάλο αυγό της βιτρίνας του καταστήματος του παραμυθιού με γκοφρε χαρτί σε πολλά χρώματα!

Εργαστήρι Ταξίδι στη γνώση :

Αυτή η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που είναι η 7η Απριλίου! Πραγματοποιήθηκε: α) πλούσια ιστορική αναδρομή στην επιστήμη της Υγείας από την αρχαιότητα έως σήμερα, δίνοντας έμφαση σε πρόσωπα και ιστορικές περιόδους σταθμούς ( Ασκληπιός,Ιπποκράτης, Ερυθρός Σταύρος, Γιατροί χωρίς Σύνορα κλπ), β) γνωριμία με τα βασικά όργανα του σώματός και τις λειτουργίες του γ) πραγματοποίηση πειραμάτων για τη λειτουργία της καρδιάς και του πνεύμονα!

Φτιάξαμε :

i) Κορδέλα με τον εγκέφαλό μας και patches πάνω στο σώμα μας: την καρδιά , τους πνεύμονες, το στομάχι και το έντερο (βασικά σπλαχνικά όργανα του ανθρώπου)

ii)Τους πνεύμονες και πείραμα με τον τρόπο λειτουργίας τους

435716480_742114494775292_5346339093791753694_n_ba602.jpg

iii) Πείραμα με τον τροπο που στέλνει η καρδιά αίμα σε φλέβες , αγγεία , αρτηρίες

iv) Σήμα φαρμακείου v) νοσηλεύτριες και γιατρούς σε καδρακι

vi) Παπυρακι με το σύνθημα της φετινής παγκόσμιας μέρας υγείας :" η υγεία μου το δικαίωμά μου"

Δράση εργαστηρίου "Ταξίδι στη γνώση" 11/4:

Παιδιά και εκπαιδευτικοί καλωσορίσαμε την κυρία Μαρία Σπανού Πρόεδρο των Κδαπ μας, αλλά και Νοσηλεύτρια με μεγάλη εμπειρία ,ώστε να μας κάνει μια διαδραστική παρουσίαση με θέμα τη Νοσηλευτική και τα χαρακτηριστικά ενός νοσηλευτή και τις ειδικότητες που συνεργάζονται σε ένα νοσοκομείο. Τέλος , τα παιδιά μας βίωσαν διαδραστικά πώς είναι να είναι κάποιος νοσηλευτής χρησιμοποιώντας τα ιατρικά εργαλεία σε ένα περιστατικό μέσα από την τσάντα πρώτων βοηθειών! Πήραν πολλά δώρα και έφτιαξαν μαγνητακια ψυγείου με σχήμα καρδιά, ώστε να θυμούνται πόσο πρέπει να προσέχουν την υγεία τους! Οι εκπαιδευτικοί Βέρα Μιχαλιού και Μαρία Παρούσου ευχαριστούν πολύ την κα Σπανού για την παρουσία της και φυσικά τα πολυαγαπημένα τους παιδιά για τη δική τους χαρά και μοναδικότητα που φέρνουν σε κάθε μάθημα!

Μάθημα ζωγραφικής – σχεδίου:

Τα πασχαλινά σχέδια και οι ζωγραφιές, είναι ένα θέμα που συνδυάζει απόλυτα την άνοιξη, τα λουλούδια, τα νεογέννητα μικρά ζωάκια όπως πεταλούδες κοτοπουλάκια, και φυσικά το Πάσχα με τα αβγά του τα βαμμένα, με τα όμορφα καλάθια και ότι άλλο βάλει ο νους μας. Έτσι τα παιδάκια μας έφτιαξαν κοτοπουλάκια με χρωματιστά αβγά, τελειοποίησαν τις ζωγραφιές τους με έντονα και φωτεινά χρώματα και ένιωσαν απεριόριστη χαρά που με απλά βήματα και σχέδια μπορούν να καταφέρουν τόσο μοναδικές και όμορφες ζωγραφιές.

Ο Γολγοθάς ήταν το θέμα που μας απασχόλησε την εβδομάδα αυτή και τα παιδιά με πολύ μεγάλη προσπάθεια αποτύπωσαν στα μπλοκ τους ζηλευτά σχέδια.

Οι γραμμές και οι σκιάσεις καθώς και τα μεγέθη του σχεδίου που θέλαμε να αποτυπώσουμε, ήταν τα σημεία που έπρεπε να δώσουμε σημασία και να επιμείνουμε με υπομονή για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Θεατρικό παιχνίδι:

Παντομίμα!!!! Μια μέθοδος παιχνιδιού που λατρεύουν τα παιδιά. Η παντομίμα έχει θεραπευτική αξία και συμβάλει στην ομαλή ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη του κάθε παιδιού. Είναι πολύ σημαντικό εργαλείο για το θεατρικό παιχνίδι και γιαυτό επιλέγουμε να παίζουμε παντομίμα όταν οι ομάδες των παιδιών μας είναι αρκετά διαφορετικές. Έτσι επιτυγχάνουμε καλύτερα την ενότητα της κάθε ομάδας, την οικειότητα μεταξύ των μελών της και φυσικά την απελευθέρωση που οδηγεί σε διασκέδαση.

Δημιουργική Εβδομάδα 1/4 έως 12/4

436426659_742115054775236_8136882209367012922_n_de180.jpg

Μουσικό Εργαστήρι Τμήμα Κλασσικής κιθάρας-Μουσικοπαιδαγωγικό παιχνίδι:

Η ανοδική πορεία των παιδιών συνεχίζεται σταθερά!!! Οι δυσκολίες σε ρυθμούς βρήκαν ανταπόκριση και τα παιδιά εκτέλεσαν πολύ επιτυχημένα τα μουσικά κομμάτια τους Ταυτόχρονα προχώρησαν σε τεχνικές ασκήσεις ,στο μεγαλύτερο εύρος του οργάνου.

Στα τμήματα παιχνιδιού ασχοληθήκαμε με όρους που σχετίζονται με το κλίμα των προσεχών εορτών, όπως ρέκβιεμ, μελόδραμα, γυναικείες και παιδικές χορωδίες κ.ά.

Διαδραστικό εργαστήρι μουσικής:

Ολοκληρώσαμε τις κατασκευές με τα κρουστά μουσικά όργανα με ανακυκλώσιμα υλικά και σας τα παρουσιάζουμε!

Σας παρουσιάζουμε το πρώτο νυχτερινό μας τραγουδάκι για τέσσερα χέρια (μαθητή και δασκάλου) το οποίο λέγεται: Μεταμεσονύχτια βόλτα! Μελετάμε, πειθαρχούμε, συντονιζόμαστε και δίνουμε πάντα το σωστό ύφος σε κάθε τραγουδάκι, κάνοντάς το ξεχωριστό! Απολαύστε το!