ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πρόσκληση σε Δράση υποβρύχιου καθαρισμού στο Μάτι από την iSea, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνος
Featured

Πρόσκληση σε Δράση υποβρύχιου καθαρισμού στο Μάτι από την iSea, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνος

16/4/ 2024: Πρόσκληση σε Δράση #Υποβρύχιου #Καθαρισμού στο #Μάτι από την #iSea, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνος

Η περιβαλλοντική οργάνωση iSea σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνος και υπό την αιγίδα του, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 10:00-13:00, υποβρύχιο καθαρισμό στο λιμάνι στο Μάτι.

Η δράση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Προσφέρω, μιας κοινής προσπάθειας της Procter & Gamble και της ΑΒ Βασιλόπουλος για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές, είναι ανοιχτή για το κοινό και θα συμμετέχει ενεργά το 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

1) η ενημέρωση των τοπικών κοινοτήτων για τη θαλάσσια ρύπανση.

2) η απομάκρυνση απορριμμάτων από το περιβάλλον,

3) η προώθηση του εθελοντισμού,

4) η συλλογή δεδομένων που αφορούν την καταγραφή και την κατηγοριοποίηση των απορριμμάτων

Στη δράση θα παρευρεθούν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Δήμου Μαραθώνος κ. Γεώργιος Ζούρος, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Όμιλου Μάτι Αττικής (ΝΑΟΜΑ) κ. Κωνσταντίνος Μπούφης και εκπρόσωποι της iSea για τον συντονισμό της δράσης του υποβρύχιου καθαρισμού αλλά και για την ενημέρωση των εθελοντών.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Προσφέρω»

Από τον Μάιο του 2018, μέχρι και σήμερα, έχουν υλοποιηθεί 257 καθαρισμοί, συγκεκριμένα 128 παράκτιοι και 129 υποβρύχιοι κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν συλλεχθεί και απομακρυνθεί περισσότεροι από 87 τόνοι απορριμμάτων, με την πολύτιμη συμμετοχή 3.000 εθελοντών και 89 δυτών. Τις δράσεις του προγράμματος συντονίζουν εκπρόσωποι της iSea, οι οποίοι καταγράφουν τα απορρίμματα της περιοχής, ενημερώνουν τους συμμετέχοντες για τις επιπτώσεις του ζητήματος των υδάτινων απορριμμάτων και προμηθεύουν στους εθελοντές τον απαραίτητο επαναχρησιμοποιούμενο εξοπλισμό. Βρείτε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

Λίγα λόγια για την iSea

H Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea ιδρύθηκε το 2016 με έδρα τη Θεσσαλονίκη με σκοπό την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων. Απαρτίζεται από μια ομάδα νέων επιστημόνων με εμπειρία στην έρευνα και την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και κύριοι στόχοι της αποτελούν η επαγρύπνηση μέσα από την ενημέρωση σχετικά με τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις ορθές πρακτικές για την αντιμετώπισή τους, η προώθηση της λήψης μέτρων και ορθών πολιτικών για την περιβαλλοντική προστασία και η προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης. Δραστηριοποιείται σε 4 κύριους τομείς: 1. Ευάλωτα είδη, 2. Επιστήμη των Πολιτών, 3. Σχέση ανθρώπου με τα υδάτινα οικοσυστήματα και 4. Υδάτινα απορρίμματα. Για την επίτευξη των στόχων της η iSea αξιοποιεί διαφορετικά εργαλεία, όπως την επιστημονική έρευνα και την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση διαφορετικών ομάδων στόχων. Βρείτε περισσότερα εδώ: https://isea.com.gr/