ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δήμος Μαραθώνος: Πρώτος μη όμορος του Δήμου Αθηναίων που συμμετέχει στην “Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία”
Featured

Δήμος Μαραθώνος: Πρώτος μη όμορος του Δήμου Αθηναίων που συμμετέχει στην “Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία”

Δήμος Μαραθώνος: Πρώτος μη όμορος του Δήμου Αθηναίων που συμμετέχει στην “Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία”.

Ο Δήμος Μαραθώνος είναι πλέον ο πρώτος μη όμορος του #Δήμου #Αθηναίων που γίνεται μέλος της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τους Δήμους Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου -Ταύρου, Παπάγου – Χολαργού και Νέας Ιωνίας. Η συμμετοχή του Δήμου μας σ’ αυτό το ξεχωριστό σε σύλληψη, προδιαγραφές και κοινωνικό πρόσημο σχέδιο, συμφωνήθηκε σε συνάντηση του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα και του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών.

Ο κ. Δούκας είναι ο εμπνευστής της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας που, ως πρωτοβουλία, έχει διπλό στόχο για τους Δήμους-μέλη της:

1. Να παράγει, μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), ηλεκτρικό ρεύμα σε τιμές ανταγωνιστικές και με πρωταρχικούς ωφελούμενους τα ευάλωτα νοικοκυριά κάθε Δήμου.

2. Να μπορεί, ως ενιαίος πλέον συνασπισμός, να διαπραγματεύεται την τιμή αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος με τους όρους που ισχύουν για τους μεγάλους εμπορικούς πελάτες των εταιρειών ενέργειας.

Τα εννέα από χθες μέλη της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας αναμένεται να αυξηθούν το προσεχές διάστημα, αφού αρκετοί Δήμοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην προσπάθεια, αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η επίτευξη των πιο πάνω στόχων στις τοπικές κοινωνίες και ειδικά στους πολίτες που υποφέρουν από ενεργειακή ένδεια.

Για τον Δήμο Μαραθώνος, προς την επίτευξη της συμφωνίας συμμετοχής στην Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία, εργάστηκαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Αειφόρου Ανάπτυξης, Δημήτρης Κουλουμπής και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα χρηματοδοτήσεων, Χρήστος Δραγώτης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη συνάντηση των δύο Δημάρχων, ο κ. Τσίρκας παρουσίασε και συζήτησε με τον κ. Δούκα και την απόφαση 18/2024 του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την επιδίωξη του Δήμου Μαραθώνος για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Μαραθωνίων στη γενέτειρά τους, όπως και για την αναγνώριση του κορυφαίου χρόνου διάνυσης της Αυθεντικής Διαδρομής ως επίσημου παγκόσμιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο.