ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Διαδίκτυο και Ασφάλεια- Ενημέρωση και Προστασία για Όλους» στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου
Featured

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Διαδίκτυο και Ασφάλεια- Ενημέρωση και Προστασία για Όλους» στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, πραγματοποιήθηκε απόψε Πέμπτη 22 Μαΐου 2025, ημερίδα με θέμα «Διαδίκτυο και Ασφάλεια- Ενημέρωση και Προστασία για Όλους», που διοργάνωσε η Δ.ΕΠ.ΙΣ Δήμου Μαραθώνος.  

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας  αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του Διαδικτύου στην καθημερινή ζωή όλων μας, όπως και στην λειτουργία ενός Δημου και συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία της συγκεκριμένης ημερίδας.

Στον χαιρετισμό της η Μαρία Σπανού, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής

Ισότητας & Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, τόνισε πως ισότητα σημαίνει ουσιαστικα "ψηφιακή ασφάλεια" και πως το Διαδίκτυο απαιτεί σεβασμό και γνώση από όλους μας.

Στην ομιλία του, ο Χαράλαμπος Καρράς, Αστυνομικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσίασε με δεκάδες παραδείγματα την χρησιμότητα, αλλά και τους κινδύνους του Διαδικτύου στην καθημερινότητά μας, ενώ συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους για διάφορες καθημερινές διαδικτυακές τους συνήθειες.

Η συνέχεια ανήκε στον Στέφανο Αλεβίζο, Ψυχολόγο, Scientific Advisor IASIS που ανέφερε τους κινδύνους των νέων στο Διαδίκτυο και παρουσίασε αναλυτικά την επικινδυνότητα του Cyberbulling.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την συνέντευξη του τραγουδιστή Χρήστου Μενιδιάτη στις Ψυχολόγους του Φορέα Ψυχικής Υγείας ΘΑΛΠΟΣ. Ο γνωστός καλλιτέχνης, μίλησε για τις οικογενειακές του συνήθειες που αφορούν στο Διαδίκτυο.

Παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Στάμος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης & η Πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθώνα Παναγιώτα Δεντρολιβανά.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον Άρη Μωραΐτη – Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.