ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Μαραθώνος αναζητά τέσσερις νέες και νέους για να τον εκπροσωπήσουν στη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821»

Την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο δίνει ο Δήμος Μαραθώνος σε τέσσερις νέες και νέους, προκειμένου αυτοί να συμμετάσχουν στη δράση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με τίτλο «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821».

Ο Δήμος Μαραθώνος υπέβαλε πρόταση στην Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021» για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 ετών του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Μεταξύ άλλων δράσεων, ο Δήμος μας επιλέχθηκε να προτείνει 4 νέους ανθρώπους (2 αγόρια και 2 κορίτσια) για τη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821».

Στη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821» θα επιλεγούν να συμμετέχουν από την Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021» 200 νέες και νέοι από όλη την Ελλάδα. Ο Δήμο μας, βάσει του πληθυσμού του, θα προτείνει δυο αγόρια και δυο κορίτσια και στη συνέχεια η Επιτροπή θα επιλέξει μεταξύ όλων των προτεινόμενων από τους Δήμους που συμμετέχουν.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε νέους και νέες ηλικίας 18 – 21 ετών που θα τους ενδιέφερε να συμμετάσχουν στη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821» να υποβάλουν σχετική αίτηση, ώστε να εκπροσωπήσουν το Δήμο μας.

Στη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821» οι 200 νέες και νέοι που θα συμμετέχουν θα χωριστούν σε 5 ομάδες και θα περιηγηθούν κατά τη διάρκεια του 2021 σε πέντε διαφορετικές διαδρομές στην Ευρώπη που είναι ταυτισμένες με την Επανάσταση. Κάθε διαδρομή θα έχει χρονική διάρκεια 15 ημερών και μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ντοκιμαντέρ – οδοιπορικό, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των 200 νέων ανθρώπων.

Οι νέοι που θα επιλεγούν πρέπει να έχουν μόνιμη κατοικία στο Δήμο Μαραθώνος, να έχουν πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας (επίπεδο Γ1/C1) και ενδιαφέρον για τις εξελίξεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Θα έχουν ενεργό ρόλο και παρουσία στη διάρκεια του ταξιδιού και θα πρέπει να συμμορφώνονται απόλυτα τους κανονισμούς και τα ωράρια του προγράμματος, να ακολουθούν τις οδηγίες των συνοδών τους ως προς την υλοποίηση του προγράμματος και των διαφόρων δραστηριοτήτων και γενικότερα να επιδεικνύουν καλή κοινωνική συμπεριφορά. Για την αποδοχή των πιο πάνω, θα υπογραφεί συμφωνητικό μεταξύ των νέων και της Επιτροπής.

Ο Δήμος Μαραθώνος προτείνει δύο νέους και δύο νέες ως υποψήφιους (υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει ίσος αριθμός εκπροσώπησης των δύο φύλων) για να συμμετάσχουν στη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821», οι οποίοι πρέπει να πληρούν τις παρακάτω τρεις προϋποθέσεις:

  1. Να είναι 18-21 ετών: την 1/1/2021 να έχουν κλείσει τα 18 (γεννημένοι πριν τις 31/12/2002) και στις 31/12/2021 να μην έχουν κλείσει τα 21 (γεννημένοι μετά την 31/12/2000)
  2. Να έχουν απολυτήριο λυκείου
  3. Να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο Γ1/C1. Πιστοποιημένη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας εκτιμάται ως προσόν

Όσες και όσοι νέοι ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές μπορούν να στείλουν σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη

Επιλογή νέων για τη Δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821»,

από τις 6 Νοεμβρίου 2020 έως τις 20 Νοεμβρίου 2020 (23:59 ώρα αποστολής του μηνύματος).

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα θα πρέπει να επισυνάψουν τη συνημμένη Αίτηση – Βιογραφικό Σημείωμα, τη οποία πρέπει να έχουν συμπληρώσει ηλεκτρονικά.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, επιτροπή του Δήμου θα ελέγξει ότι όσες και όσοι υπέβαλαν αιτήσεις πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις και θα καταρτίσει σχετικό πίνακα.

Για λόγους διαφάνειας και ίσων ευκαιριών η τελική επιλογή των 2 κοριτσιών και 2 αγοριών (με τους ισάριθμους αναπληρωτές τους) που θα προταθούν από το Δήμο μας θα γίνει με κλήρωση, από το πίνακα όσων πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Οι νέες και οι νέοι που θα κληρωθούν, θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε ο Δήμος να στείλει τα στοιχεία των επιλεγέντων την 1 Δεκεμβρίου 2020 και οι ίδιοι να συμπληρώσουν και να υποβάλουν με e-mail, απευθείας αίτηση προς την Επιτροπή.

Οι 5 διαδρομές (μια για κάθε ομάδα), θα ξεκινήσουν από την Αθήνα. Κάθε ομάδα συνοδεύεται από ικανό αριθμό συνοδών, ενώ όλα τα έξοδα μετακίνησης, φιλοξενίας, εισόδου σε μουσεία κλπ. καλύπτονται από την Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021».

1η Διαδρομή «Στα Βήματα Πρωτεργατών του Νεοελληνικού Κράτους» (Απρίλιος 2021).

2η Διαδρομή «Ο Χάρτης του Φιλελληνισμού» (Μάιος 2021).

3η Διαδρομή «Η Ελληνική Διασπορά στην Ευρώπη (πριν και μετά το 1821)» (Ιούλιος 2021).

4η Διαδρομή «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και Ελληνική Επανάσταση» (Σεπτέμβριος 2021).

5η Διαδρομή «Η Ελληνική Επανάσταση και οι Επαναστάσεις των Αρχών του 19ου αιώνα» (Οκτώβριος 2021).

Οι ακριβείς ημερομηνίες θα προσδιοριστούν ή μπορεί και να αλλάξουν λόγω της εξέλιξης της πανδημίας COVID-19.

Περισσότερες πληροφορίες και η αίτηση που οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν, βρίσκονται στους παρακάτω συνδέσμους με τα αντίστοιχα αρχεία: