ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Στημένο» το παιγνίδι στον Μαραθώνα!

Σε προεκλογική πολιτική μας ανάλυση για τα δεδομένα στον Μαραθώνα και τους υποψήφιους Δήμαρχους/Συνδυασμούς, είχαμε αναφέρει συμπερασματικά ότι οι δημότες δεν είχαν αξιόλογες επιλογές.

Κάτω του μετρίου το επίπεδο κι ελλείψει ηγετών, τον μεγαλύτερο ρόλο διαδραμάτισαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι σε κάθε Συνδυασμό, που τράβηξαν προσωπικές ψήφους.

Ενάμιση χρόνο μετά και πλέον, από τις εκλογές, η «μετριότητα» αυτή και κάτω, είναι παραπάνω από εμφανής! (θα εξαιρέσουμε τον κ. Νίκο Στεφανίδη και την Παράταξη του ΚΚΕ οι οποίοι παραμένουν συνεπείς στις ιδέες τους, ανεξαρτήτως Διοικήσεων).

Ο Βαγγέλης Κυπαρίσσης εμφανίστηκε ως ο Μαραθωνίτης υποψήφιος, που θα έφερνε το «νέο και υγιές» σ’ ένα σκηνικό με «παλιούς και  φθαρμένους» παράγοντες.

Αρκετός κόσμος τον εμπιστεύτηκε, αλλά αυτήν τη στιγμή, από τους 60 που κατέβηκαν μαζί του, είναι ζήτημα εάν συνεχίζουν να τον ακολουθούν οι 5 (και όχι απαραίτητα μεταξύ των εκλεγμένων, διότι ήδη ο κ. Στέφανος Μπαϊρακτάρης φαίνεται πολύ δυσαρεστημένος).

Έχει ξεχάσει σχεδόν, όσα έλεγε προεκλογικά, με πρώτο και καλύτερο αυτό που έλεγε ότι το δημαρχείο, θα πρέπει να είναι στην έδρα του δήμου, στο Μαραθώνα.

Φαίνεται ότι ο Στέργιος Τσίρκας τον εκμεταλλεύεται ,πολιτικά «απομυζώντας» τον και κατατρώγοντας το όποιο πολιτικό του κεφάλαιο, για να τον… πετάξει στο τέλος σαν τη στημένη λεμονόκουπα (δες παραδείγματα: Γιώργου Καρατζαφέρη και Πάνου Καμμένου σε συγκυβερνήσεις).

Ο Νίκος Χατζηγιάννης, ο οποίος δεν είχε καταφέρει ποτέ, να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος, κατόρθωσε για δεύτερη φορά να «τρουπώσει» στο Δ.Σ. κυρίως λόγω της συνεργασίας του με τον Ιάκωβο Αρμάο, αλλά και τις μεμονωμένες υποψηφιότητες σε συμβούλους που του «έκατσαν» από ανάγκη και όχι από επιλογή. Μόνος του, χωρίς καμία συλλογική δράση, μοιάζει να… πνέει τα λοίσθια στην αυτοδιοικητική του καριέρα, μέσα από ανακοινώσεις, οι οποίες ίσως να στέκονταν κάπως, σε ένα Δικαστήριο, περνούν ωστόσο, εντελώς αδιάφορα στους πολίτες του Μαραθώνα. 

Χωρίς καμία πρόταση ουσιαστικά και με αντιπολίτευση που περνάει απαρατήρητη.

Ο Σπύρος Λιβαθινός από τη μεριά του, μοιάζει να είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση όλων, ακριβώς επειδή στόχευε με αξιώσεις στη Δημαρχία! Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές από τον ιστορικό δήμο, μας διαβεβαιώνουν ότι το… «παιχνίδι  πολιτικά είναι στημένο"(Αυτό διαμορφώθηκε, τους τελευταίους μήνες).

Είναι βέβαιο ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Στέργιο Τσίρκα, συζητώντας και σχεδιάζοντας τον τρόπο που θα περάσουν θέματα από το Δ.Σ. κ.λ.π. τη στιγμή που στους δικούς του εξακολουθεί να εμφανίζεται ως επικεφαλής, που συντονίζει την αντιπολιτευτική τακτική.

 Ίσως, έχει αποφασίσει να μην ξανακατέβει στις εκλογές, ενώ φαίνεται να τον νοιάζει να πάρει πολιτική εκδίκηση από παράγοντες τους οποίους ενοχοποιεί για την απώλεια της εξουσίας, και ίσως όχι άδικα. Αυτό που δεν γνωρίζουμε (θα το μάθουμε όμως) είναι, τι ακριβώς έχει συμβεί και τι έχει συζητήσει με τον Στέργιο Τσίρκα για τη μη αντιπολιτευτική στάση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, απόλυτα επιβεβαιωμένες,

ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ – ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ. 

ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΤΕ  Κ. ΛΙΒΑΘΙΝΕ; Ή ΘΑ ΛΕΙΠΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ; (που θα πάει; Θα μάθουμε τι έχει συμβεί τελικά και δεν κάνετε την αντιπολίτευση που πρέπει, εκπροσωπώντας, το 40% των δημοτών…);

Τέλος και σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, η… «πονηρή αλεπού» που λέγεται Στέργιος Τσίρκας, καταφέρνει να εκμεταλλεύεται τους πάντες και τα πάντα για να κάνει τη δουλειά του.

Με τις… πονηράδες όμως, δεν κρατιέται κανείς για πολύ στην εξουσία. Χρειάζεται ικανότητες ηγετικές, χρειάζεται τόλμη και τσαγανό!

Και ο Δήμαρχος Μαραθώνος είναι σίγουρο (αποδείχτηκε και στην πράξη) ότι δεν τα διαθέτει. Άσε που ως έμπιστους συμβούλους έχει άτομα από το στενό του (πιο στενό δεν γίνεται) οικογενειακό του περιβάλλον, καθώς επίσης και κάποιους στενούς αιρετούς συνεργάτες, οι οποίοι μέσα σε έναν χρόνο ενασχόλησης με τον Δήμο, έχουν ωφεληθεί τα μέγιστα (το ρεπορτάζ αυτό, σε άλλο άρθρο με φωτογραφίες και αποδείξεις.)

Η γκρίνια, μέσα στους κόλπους της παράταξής του, είναι παραπάνω από εμφανής, αφού υπάρχουν κάποιοι που δεν διστάζουν να λένε και δημόσια πόσο δυσαρεστημένοι είναι.

Όσον αφορά το εργοστάσιο ανακύκλωσης ,ΧΥΤΑ Γραμματικού, θα πρέπει να δούμε και τη στάση των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης από τον πρώην δήμο Μαραθώνα (Χρήστος Στάμος, Γιάννης Μπουσουλας, Νικηφόρος Μπατζες κλπ).

Για το τέλος αφήσαμε ένα ερώτημα προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Τι σχέση έχει περίεργη η ψήφιση εργοστασίου ανακύκλωσης στο Γραμματικό με το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο στην αφετηρία Μαραθώνα;

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ! ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ…