ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η στολή της λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς αγώνες στην ΣΕΟΥΛ το 1988 κοσμεί από την Κυριακή19 Ιουνίου το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

"Την στολή του ως Λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της ΣΕΟΥΛ το 1988 παρέδωσε στον Δήμαρχο Μαραθώνος, κο Στέργιο Τσίρκα ο παλαίμαχος πρωταθλητής στίβου και σημερινός προπονητής Στέλιος Μπίσμπας, για μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.
 
Αυτό το σημαντικό έκθεμα θα κοσμεί το Μουσείο μαζί με την Δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων στην ΣΕΟΥΛ το 1988.
 
Ευχαριστούμε θερμά τον Στέλιο Μπισμπα, τον σπουδαίο Έλληνα αθλητή, ο οποίος έχει λάβει μέρος σε πλήθος διεθνών διοργανώσεων, όπως σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο αγώνισμα των 110μ με εμπόδια και 60μ με εμπόδια σε κλειστό στίβο, κατέχοντας και πανελλήνιο ρεκόρ (13.61). Στην μετέπειτα αθλητική πορεία του, έχει διατελέσει και προπονητής στίβου.
 
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εσωτερικός χώρος
 
Ο Στέλιος Μπίσμπας ήταν πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Κάλγκαρι το 1988 Την ίδια χρονιά ήταν τελευταίος Λαμπαδηδρόμος στην τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας στον Παρθενώνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ. Έχει τιμηθεί για το ήθος του από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.
 
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, φωτιά και εξωτερικοί χώροι
 
 
Η στολή αυτή είναι ένα σημαντικό ενθύμημα της καριέρας του που χαρίζει στον Γενέτειρα πόλη του Μαραθωνίου τον Μαραθώνα. Η δωρεά του αποτελεί σημαντική προσθήκη στον εμπλουτισμό των εκθεμάτων του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου."