ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επέστρεψαν στην παραλία Μαραθώνα οι υδρόβιοι φίλοι μας και απολαμβάνουν καθημερινά οι 6 πλέον πανέμορφοι κύκνοι τις βόλτες τους.

Επέστρεψαν στην παραλία Μαραθώνα οι υδρόβιοι φίλοι μας!
Τις βόλτες τους στην παραλία Μαραθώνα απολαμβάνουν καθημερινά οι 6 πλέον πανέμορφοι κύκνοι οι οποίοι επέστρεψαν στον Δήμο μας.
Αρχικά μας είχαν επισκεφθεί η Λευκή και ο Λεβέντης, ονόματα που τους είχαν δώσει οι κάτοικοι του Δήμου μας, οι οποίοι στην συνέχεια βρήκαν νέους φίλους με αποτέλεσμα η παρέα τους συνεχώς να μεγαλώνει και σήμερα να αποτελείται από 6 μέλη!
Θερμή παράκληση προς τους κατοίκους του Δήμου μας αλλά και προς τους επισκέπτες:
Απαγορεύεται ρητά να τους ταίζουν ψωμί ή άλλα σνακ, καθώς οι επεξεργασμένες τροφές μπορούν να βλάψουν το στομάχι τους και να επιφέρουν ακόμη και τον θάνατό τους.
Υπενθυμίζουμε ότι τρέφονται κυρίως με υδρόβια φυτά, σπόρους, σκουλήκια, όστρακα, χορτάρι, άλγη και υποβρύχιους μικροοργανισμούς.
Το χειμώνα, η έλλειψη πράσινου αντισταθμίζεται από το λάχανο και τα λαχανικά ρίζας, όπως γλυκόριζα, καρότα, κρεμμύδια, τεύτλα και πατάτες. Επίσης, τα μπιζέλια και τα δημητριακά, τους παρέχουν υδατάνθρακες που τους τροφοδοτούν με θερμότητα και ενέργεια.
?Ας φροντίσουμε να συνεχίσουν τις βόλτες τους στις παραλίες μας υγιείς και δυνατοί.
*Τις πρόσφατες φωτογραφίες τράβηξαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Τουρισμού Νίκος Καραγιάννης και η συντοπίτισσά μας Νάνσυ Σακελλάρη.