ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από το Φράγμα Μαραθώνα και την Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου θα περάσει η παγκόσμια σκυταλοδρομία «Running out of Time» αύριο Πέμπτη 27/10.

Από το Φράγμα Μαραθώνα και την Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου θα περάσει η παγκόσμια σκυταλοδρομία «Running out of Time» αύριο Πέμπτη 27/10.
Ο Δήμος Μαραθώνος στηρίζει ενεργά την μεγαλύτερη συνεχή σκυταλοδρομία «Running out of Time» για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της νέας γενιάς για την κλιματική αλλαγή, η οποία θα περάσει αύριο Πέμπτη 27/10 από το Φράγμα του Μαραθώνα και την Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου με κατεύθυνση προς το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Ο Δήμος μας είναι ένας από τους σταθμούς της πορείας της που ξεκίνησε στις 30/9 με αφετηρία τη Γλασκώβη της Σκωτίας και θα καταλήξει στις 6/11 στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου όπου θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.
Οι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο θα διανύσουν συνολικά 7.767 χλμ μέσω 18 χωρών σε 38 ημέρες και νύχτες, ενώ τη διαδρομή στην Ελλάδα στηρίζει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.
 Πρόγραμμα σκυταλοδρομίας Πέμπτης 27/10:
8.40 Φράγμα της Λίμνης Μαραθώνα, όπου αθλητές και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος θα ενημερώσουν το κοινό για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των πυρκαγιών.
 
9.45-10.00 Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου, όπου τους συμμετέχοντες θα υποδεχθεί ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας και εκπρόσωποι Συλλόγων μας ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές οι οποίοι θα τους προσφέρουν κλαδιά ελιάς. Στο σημείο θα πραγματοποιηθεί και συμβολική δενδροφύτευση μιας ελιάς από τον Δήμαρχο Μαραθώνος.
 
11.00 Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης, όπου τους συμμετέχοντες θα εμψυχώσουν μαθητές των σχολείων του Δήμου μας, μεταξύ των οποίων και οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Νέας Μάκρης κρατώντας πανό με οικολογικά μηνύματα. Στην συνέχεια θα συνεχίσουν την πορεία τους κατεύθυνση το Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα τους υποδεχθούν Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες.
 
Ο συντονισμός είναι του Γραφείου Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Μαραθώνος και σας προσκαλούμε να συμμετέχετε καθώς η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της μας αφορούν όλους.