ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημιουργική εβδομάδα 28/11-2/12 στα ΚΔΑΠ του Δήμου Μαραθώνος

Εργαστήρι Εικαστικών: Όταν φτιάχνεις κάτι με τα χεράκια σου, το γεμίζεις με την αγάπη και τον κόπο σου, η αξία του είναι ακόμα πιο μεγάλη και είναι ακόμη πιο πολύτιμο για εκείνον στον οποίο θα το δώσεις.

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ μας αυτό το ξέρουν καλά και σε ό,τι φτιάχνουν, η αγάπη τους είναι εμφανής. Την περασμένη εβδομάδα σκαρφιστήκαμε Χριστουγεννιάτικες κάρτες. Κάρτα χιονάνθρωπο με γλυκές ευχές και κάρτα πιγκουίνο με ακόμα πιο όμορφες ευχές! Γονείς, παππούδες, νονοί και νονές, δάσκαλοι και δασκάλες, οι κάρτες των παιδιών είναι έτοιμες για να τις παραλάβετε!

Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια μας συνεχίζονται. Ξύλινο κρεμαστό σπιτάκι με όμορφες λεπτομέρειες για να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο των σπιτιών των παιδιών μας!

Διαδραστικό εργαστήρι μουσικής: Την προηγούμενη εβδομάδα συνεχίσαμε με τον «κύκλο κρουστών». Κατασκευάσαμε τα κινέζικα τυμπανάκια μας με φαντασία και πολύ κέφι απολαμβάνοντας την ομαδικότητα κι ενεργοποιώντας τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και τη φαντασία μας! Επίσης, ξεκινήσαμε με ιδιαίτερη χαρά τα Χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια μας. Το τραγούδι δεν το ξεχνάμε ποτέ μιας και τα οφέλη του είναι πολλά και πρώτα απ' όλα για την φυσιολογία και την διατήρηση της καλής μας υγείας.

Η προηγουμένη εβδομάδα για το εργαστήρι μας ήταν εβδομάδα με άρωμα Χριστουγέννων αλλά και γνωριμίας με μια αληθινή συγγραφέα! Διαβάσαμε και ολοκληρώσαμε το παραμύθι 1) «Ο Ξυλαράκης» της Julia Donaldson καθώς και 2) «Το πολυκατάστημα των Χριστουγέννων» του Maudie Powell –Tuck.

Προετοιμαστήκαμε να υποδεχτούμε τη συγγραφέα Νικολέτα Τρίψα με το παραμύθι της «Μίτζου, ένα φιλόδοξο ψαράκι», διαβάζοντας το παραμύθι της και ετοιμάζοντας μια σούπερ συνέντευξη με ερωτήσεις που τα παιδιά θα ήθελαν πάντα να κάνουν σε ένα συγγραφέα από κοντά!

Η κα. Τρίψα ήρθε στον χώρο μας παρέα με τους ήρωες της σε μια διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού της που ενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά συμμετείχαν στην αφήγηση λαμβάνοντας μέρος στην εξέλιξη της ιστορίας αλλά και έπειτα στις ποικίλες δράσεις που ακολούθησαν. Ευχήθηκαν τις πιο κρυφές τους επιθυμίες με το κλαράκι της αλλαγής και βομβάρδισαν με ερωτήσεις τη συγγραφέα μας σχετικά με την έμπνευση, τις εικόνες του παραμυθιού και τη ζωή ενός συγγραφέα. Στο τέλος μοιράστηκε σε κάθε παιδάκι ξεχωριστά ένα βραβείο φιλαναγνωσίας για τη συμμετοχή τους.

Έτσι τελείωσε η εβδομάδα μας στο εργαστήρι με τη διαβεβαίωση πως πολύ συχνότερα θα έχουμε τέτοιες εκπλήξεις για τα παιδάκια μας. Από τη Δευτέρα μπαίνουμε σε πλήρως χριστουγεννιάτικη διάθεση και είμαστε έτοιμοι να σκορπίσουμε μαγεία και χαρά μας παιδικές ψυχές!

Κατασκευές: *«Μίτζου» στικάκια (τα οποία και δωρίσαμε στην συγγραφέα μας) *δώρα με κορδέλες σε σταντ * κρεμαστο «Ξυλαράκης» με διπλόκαρφα.

Εργαστήρι Παραμυθογνωσίας- Ταξιδιού στη Γνώση: Το παραμύθι «Ο ουρανός είναι για όλους» μας έδωσε την αφορμή να μιλήσουμε για τι άλλο; Για τον ουρανό! Σύννεφα, ήλιος, αστέρια, πλανήτες... Οι τελευταίοι μας απασχόλησαν λίγο περισσότερο αφού μάθαμε ποιοι πλανήτες υπάρχουν στο ηλιακό μας σύστημα, ποια είναι η απόσταση του καθενός από τον ήλιο και βασικές πληροφορίες για τον καθένα. Για να οπτικοποιήσουμε τις νέες μας γνώσεις, δημιουργήσαμε ένα παιχνίδι με κάρτες, στο οποίο έπρεπε να τις τοποθετήσουμε εντός χρόνου σε σωστή σειρά με βάση την απόσταση των πλανητών από τον ήλιο. Το απολαύσαμε πολύ!