ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου φιλοξένησε μαθητές από το Τορίνο της Ιταλίας

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου φιλοξένησε μαθητές από το Τορίνο της Ιταλίας

Με τις πιο όμορφες αναμνήσεις αναχώρησαν από την Ελλάδα στις 30 Απριλίου, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου Ic. Settimo του Τορίνο της Ιταλίας, που βρέθηκαν στην Ελλάδα για πέντε ημέρες, το διάστημα 26 – 30 Απριλίου 2023.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου με το σχολείο Ic. Settimo και το δικό τους εγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus ΚΑ1.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ιταλικού και του ελληνικού σχολείου, πραγματοποίησαν από κοινού επίσκεψη στην Επίδαυρο και το Ναύπλιο, καθώς και το χώρο της FIGLAND στο Πόρτο Ράφτη, σε συνέχεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε για την πολιτιστική κληρονομιά και τα τοπικά προϊόντα. Οι Ιταλοί μαθητές επισκέφθηκαν επίσης την Ακρόπολη, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου, κα Μαρία Πυργέρου.

Οι φιλοξενούμενοι μαθητές, έλαβαν ως δώρα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ποικιλία τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων.

Συγχαίρουμε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου για τη δράση αυτή, που προσέφερε μια σπουδαία εμπειρία στους μαθητές των δύο χωρών, να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας γνώσεις, στοιχεία πολιτισμού και ευκαιρίες πολυεπίπεδης εκπαίδευσης.

Μάλιστα, ο ιταλικός ηλεκτρονικός τύπος ανάφερε ως σκοπό της εκδρομή στην Ελλάδα, τη μελέτη των ριζών του Πολιτισμού και της Ευρώπης.

Δείτε όλο το φωτογραφικό λεύκωμα πατώντας  εδώ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.