ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Χάνει o πολιτικά ανύπαρκτος δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Κώστας Αλαγιάννης

Χάνει o πολιτικά ανύπαρκτος δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Κώστας Αλαγιάννης

Σε γρίφο για πολύ δυνατούς λύτες εξελίσσονται οι προσεχείς δημοτικές εκλογές, στο δήμο Μαρκόπουλου, για το ποιος θα είναι ο επόμενος η επόμενη δήμαρχος,  αφού σίγουρα θα υπάρχει δεύτερη Κυριακή, στην οποία ο νυν Δήμαρχος κ. Κώστας Αλαγιάννη, χάνει με όποιον  η οποία και αν βρεθεί.

Η εν γένει εικόνα του νυν Δημάρχου στο δήμο δυστυχώς για αυτόν  είναι η χειρότερη.

Στο μόνο τομέα που μπορεί να υπερηφανευτεί  ο κ. Αλαγιάννης ότι τα έχει καταφέρει είναι στον τομέα της καθαριότητας και αυτό  δεν πιστώνεται στον ίδιο αλλά φυσικά στον αντιδήμαρχο του τον κ. Γιάννη Αϊδινιώτη, ο οποίος πραγματικά μεταμόρφωσε το δήμο στο θέμα της καθαριότητας.

Παρέλαβε ένα Πόρτο-Ράφτη που βρώμαγε από τη μία άκρη ως την άλλη και σήμερα είναι πεντακάθαρο.

Σε όλους τους άλλους τομείς ο Αλαγιάννης έχει αποτύχει οικτρά.

Οι δρόμοι παρουσιάζουν εικόνα  ελβετικής γραβιέρας ή αλλιώς θυμίζουν σουρωτήρια,  αφού οι λακκούβες είναι παντού με αποτέλεσμα οι δημότες και όχι μόνο να σπάνε τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους.

Στο θέμα της παιδείας και εδώ τα πράγματα είναι τραγικά.

Οι γονείς μιλούν για υποχρηματοδότηση και ανύπαρκτη συντήρηση των σχολικών μονάδων, που έχει οδηγήσει σε καταστάσεις όπως προαύλια να πλημμυρίζουν και να μετατρέπονται σε πισίνες, προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης, υγρασία και μούχλα σε σχολικές αίθουσες, πτώση σοβάδων από οροφές και τοιχοποιίες, σπασμένα τζάμια που δεν αντικαθίστανται, λάμπες και φωτιστικά οροφής που αποκολλώνται, παλιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, καλώδια εκτεθειμένα στους μαθητές, επικίνδυνα γήπεδα σχολείων και προαύλια με κακοτεχνίες, κατεστραμμένα ή ανύπαρκτα προστατευτικά καλύμματα σε μπασκέτες και στύλους, ρηγματώσεις και άλλες σημαντικές φθορές που ευθύνονται για καθημερινά μικρά ή και σοβαρότερα ατυχήματα.

Στον τομέα του αθλητισμού είναι πράγματι ανύπαρκτη η παρουσία της δημοτικής αρχής, με αποκορύφωμα την παραίτηση του προέδρου της Μάρκο, ο οποίος  φεύγοντας κατήγγειλε ότι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή, δεν στάθηκαν στο πλευρό του ούτε μία στιγμή.

Τα οικονομικά του δήμου βρίσκονται σε  τραγική κατάσταση,  με τα ταμειακά αποθέματα να φτάνουν ίσα-ίσα για τη μισθοδοσία  των υπαλλήλων

Και σε όλους τους άλλους τομείς  η αποτυχία του κυρίου Αλλαγιάννη είναι δεδομένη, όπως στο δημοτικό λιμενικό ταμείο( θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε επόμενα άρθρα),  των  ΚΑΠΗ, Των παιδικών σταθμών κ.λ.π

Στον τομέα των έργων δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα έργο δικό του αλλά ούτε θα αφήσει κάποιο έργο που θα λένε ότι αυτό το έκανε ο Αλαγιάννης.

Αλλά τι να περιμένει κάποιος από έναν   ανύπαρκτο  δήμαρχο(Ο οποίος 2:15 φεύγει το μεσημέρι για να πάει να κοιμηθεί)  και μία  ανύπαρκτη δημοτική αρχή.

Μετά την ανάλυση για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, ας δούμε πώς έχουν τα πράγματα δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Στις εκλογές του 2019 πολύ δήμαρχος είχε πάρει την πρώτη Κυριακή 34,32%.  το οποίο μετά τη σημερινή φθορά των τεσσάρων ετών μεταφράζεται σε ποσοστό  περίπου στο 28%.

Η κα Ελένη Μπούρα η οποία έχει αναπτύξει μία δυναμική και έχει εμφανίσει τους πρώτους 52 υποψηφίους της( η μόνη που το έχει κάνει έως τώρα),  Έχει ξεκινήσει νωρίς στον προεκλογικό της αγώνα και έχει καταφέρει να πείσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των δημοτών του δήμου Μαρκόπουλου με αποτέλεσμα να  κυμαίνεται σε ένα ποσοστό περίπου στο 22%.

Ο κ. Χρήστος Δρίτσας ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές, είχε πάρει 10,22%,  δεν έχει καταφέρει ωστόσο κατά τη διάρκεια της τετραετίας να αυξήσει κατά πάρα πολύ το ποσοστό του( και σε αυτό ευθύνεται ο ίδιος),  όμως θα αγγίξει το 15%. 

Η κα Ζωή Γιαννάκη, για την οποία δεν έχουμε να πούμε και πολλά ξεκίνησε με ένα πολύ χαμηλό ποσοστό, έχει καταφέρει όμως να επανακάμψει με αποτέλεσμα και αυτή να γίνεται  γύρω από το 18%.

Ο κ. Χασιώτης ο οποίος εμφανίστηκε ξαφνικά πριν λίγες ημέρες και διεκδικεί το δήμο,  ουσιαστικά προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί γύρω  στο ποσοστό του κόμματός του  δηλαδή 12%.

Και για τελευταίο αφήσαμε Τον εκπρόσωπο της λαϊκής συσπείρωσης(ΚΚΕ),  ο οποίος θα πάρει 5%.

Κάπως έτσι  έχει η κατάσταση στο δήμο Μαρκόπουλου δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές με έναν πολιτικά ανύπαρκτο Αλαγιάννη, που ουσιαστικά παριστάνει το Δήμαρχο και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο πώς θα ξαναπάρει τις εκλογές, για να τον λένε για τα επόμενα πέντε χρόνια δήμαρχο και πάλι.

 Δυστυχώς όμως για αυτόν τη δεύτερη Κυριακή με όποιον-όποια πάει χάνει.

 Χάνει ο Αλαγιάννης κερδίζει το Μαρκόπουλο.

 Καληνύχτα κύριε Αλαγιάννη.