ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Το ψηφοδέλτιο της Ζωής Γιαννάκη, ικανό να διαμορφώσει μια δυνατή ηγετική ομάδα που θα βάλει μπροστά τις μηχανές του Δήμου

Το ψηφοδέλτιο της Ζωής Γιαννάκη, ικανό να διαμορφώσει μια δυνατή ηγετική ομάδα που θα βάλει μπροστά τις μηχανές του Δήμου

H Ζωή Γιαννάκη, υποψήφια δήμαρχος στο Μαρκόπουλο, φαίνεται ότι διαθέτει αυτό το υλικό που έχουν ανάγκη οι δημότες στο συγκεκριμένο Δήμο. Είναι εργατική, συνεπής και αποτελεσματική. Διεκδικεί και θέτει προτεραιότητες.

Και αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν τη διαφορά γιατί ο επί 4 χρόνια δήμαρχος, Κώστας Αλλαγιάννης, κινείται στην αντίπερα όχθη. Είναι νωθρός, ασυνεπής στις δεσμεύσεις του και απολύτως αναποτελεσματικός στην παραγωγή έργου.

Η διοίκηση αυτή στο Μαρκόπουλο είναι σα να μην διοίκησε ποτέ. Μεγάλα έργα, έργα καθημερινότητας, δρόμοι και συγκοινωνία, δημόσιοι χώροι και αναπλάσεις, σχολεία και κοινωνική πολιτική κάτω από τη βάση.

Και βέβαια ένας κούκος ( Αιδινιώτης) δεν μπορεί να φέρει την Άνοιξη.

Βάλαμε λοιπόν στο μικροσκόπιο τη μικρή θητεία της κ. Γιαννάκη ως αντιδημάρχου Παιδείας- δασκάλα άλλωστε και η ίδια- και ανακαλύψαμε μικρά διαμαντάκια. Συστηματική εργασία, οργάνωση, διεκδίκηση και τελικά ένα σημαντικό έργο.

Eπί της αντιδημαρχίας της λοιπόν, τον Αύγουστο του 2019 ξεκίνησε η κατασκευή του 2ου Λυκείου Μαρκοπούλου ( Πόρτο Ράφτη), προϋπολογισμού 5.870.000 ευρώ.

Πρόκειται για το πλέον υπερσύγχρονο διδακτήριο των Μεσογείων και αν θυμάστε καλά είναι αυτό που ο Αλλαγιάννης εγκαινίασε ως έργο δικό του. Αυτό βέβαια που δεν είπε στα εγκαίνια είναι αφενός η τεράστια καθυστέρηση με την οποία παρέδωσε το έργο αυτό, αφετέρου ότι το παρέδωσε χωρίς να κατασκευάσει τους δρόμους που το περιβάλλουν, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με πλημμύρες.

Προχωράμε. Τον Ιούνιο του 2019 εγκαινιάστηκε το νέο Νηπιαγωγείο Πόρτο Ράφτη, το οποίο έλυσε το ζήτημα της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στην περιοχή. Παράλληλα, επέτυχε την ένταξη σε μελέτη του νέου 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη στη θέση Χιλίστρα και την επέκταση με προσθήκη αιθουσών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη.

Και τις δύο αυτές μελέτες τις πάγωσε ο κ. Αλλαγιάννης. Φαίνεται ότι έχει δυσανεξία στα έργα, καθώς η υλοποίηση ενός έργου απαιτεί δουλειά και οργάνωση, κυρίως όμως πολιτική βούληση.

Λέγεται ότι ένας άνθρωπος κρίνεται όταν αναλάβει μια θέση εξουσίας. Η κ. Γιαννάκη κρίθηκε για τη θητεία της, υλοποιώντας ένα έργο απτό στο πεδίο της εκπαίδευσης, που το άφησε παρακαταθήκη στις νέες γενιές του Μαρκοπούλου και του Πόρτο Ράφτη.

Η θέση βεβαίως της δημάρχου είναι διαφορετική από αυτήν της αντιδημάρχου, καθώς πέραν της πολιτικής βούλησης και της συστηματικής δουλειάς, χρειάζεται μια ηγετική ομάδα που θα πλαισιώσει αποτελεσματικά τη δήμαρχο και θα συγκροτήσει μια συνολικά δυνατή ομάδα.

Ρίχνοντας μια ματιά στο ψηφοδέλτιο της κ. Γιαννάκη διακρίνουμε ποιοτικές υποψηφιότητες, με επαγγελματική εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση, ένα ψηφοδέλτιο ικανό να διαμορφώσει μια δυνατή ηγετική ομάδα που θα βάλει μπροστά τις μηχανές του Δήμου και θα υλοποιήσει έργο.

Το έχουμε ξαναγράψει αν ο Αλλαγιάννης δεν περάσει την πρώτη Κυριακή – το οποίο είναι και το πιο πιθανό σενάριο- από γυναίκα θα χάσει. Όσο προχωρά ο χρόνος φαίνεται ότι ο Αλλαγιάννης στο πρόσωπό της Γιαννάκη έχει βρει το δάσκαλό του…!