ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Επιχορήγηση ύψους 93.000 € στον Δήμο Μαρκοπούλου για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας

Επιχορήγηση ύψους 93.000 € στον Δήμο Μαρκοπούλου για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας

Επιχορήγηση ύψους 93.000€ εξασφάλισε ο Δήμος Μαρκοπούλου, με την υπ’ αριθμ. 16958/2924 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, μέσω της κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων έτους 2024 στους Δήμους της χώρας, για την κάλυψη δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.

«Η χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών έρχεται στο Δήμο μας, για να λειτουργήσει ως καταλύτης, ανακουφίζοντας την ανάγκη διάθεσης σημαντικού χρηματικού κεφαλαίου, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου», δήλωσε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης.

Πιο συγκεκριμένα, η πράξη αφορά ενέργειες όπως: η εκτέλεση προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης, για τη μείωση του κινδύνου σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας και σε περιοχές ζώνης μίξης δασών – πόλεων και οικισμών, καθώς η απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Επίσης, περιλαμβάνονται δράσεις όπως: η συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου, η κάλυψη δαπανών μίσθωσης οχημάτων ή μηχανημάτων προς ενίσχυση του έργου της καταστολής και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, όπως και άλλες αντίστοιχες δράσεις.