ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μαρκοπούλου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μαρκοπούλου

Το έναυσμα για τη μεγάλη γιορτή κεφιού, με μουσική και χορό, δόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 17 Μαρτίου 2024, με την «Καρναβαλική Γιορτή»!

Στο διαγωνισμό καλύτερης ιδέας – θεματολογίας αποκριάτικης ενδυμασίας, συμμετείχαν το 2ο Δημοτικό Μαρκοπούλου με θέμα «Ο Τρύγος», το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη, με θέμα «Όταν τα συναισθήματα συναντούν την τεχνολογία» και τα τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης και Ζωγραφικής του Δήμου Μαρκοπούλου, με θέμα «Οι βούλες της Γιαγιόη».

Στην αποκορύφωση των εκδηλώσεων το απόγευμα της ίδιας ημέρας, για άλλη μια χρονιά, γιορτάστηκαν οι «Μουσούνες» στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, για να μας θυμίσουν τις Αποκριές μιας άλλης εποχής.

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φώτη Φλώρου, αναβίωσαν το αγαπημένο αποκριάτικο έθιμο ντυμένοι «Μουσούνες», ξεκινώντας με πορεία στους δρόμους της πόλης, πέρασμα από σημεία που γινόταν παλιά το έθιμο και καταλήγοντας σε ένα μεγάλο χορό γύρω από τη φωτιά, στην κεντρική πλατεία!