ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Επίσκεψη Γαλλικού σχολείου στο 1ο Δημοτικό σχολείο Μαρκοπούλου

Επίσκεψη Γαλλικού σχολείου στο 1ο Δημοτικό σχολείο Μαρκοπούλου

Το 1ο δημοτικό Μαρκοπούλου, σταθερά προσηλωμένο στους στόχους του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, ανάπτυξη της συνεργασίας, καλλιέργεια της διαπολιτισμικής συνείδησης με ενεργή συμμετοχή των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, υποδέχθηκε για μια εβδομάδα το Γαλλικό σχολείο Saint – Joseph από την πόλη Sion les Mines της Γαλλίας.

Η κινητικότητα αποτελεί μέρος της υλοποίησης των δράσεων Erasmus+ και του εγκεκριμένου προγράμματος ΚΑ1 του 1ου Δημοτικού.

Οι 21 Γάλλοι μαθητές και μαθήτριες με τους  τέσσερις συνοδούς τους, δέχτηκαν θερμής υποδοχής από το σύνολο της μαθητικής κοινότητας , από τους εκπαιδευτικούς, από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου, καθώς και από τοπικούς συλλόγους. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην πόλη μας και στο Πόρτο Ράφτη, επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και του Σουνίου. Είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν από κοινού με τους Έλληνες μαθητές σε αθλητικές δραστηριότητες στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και το σημαντικότερο, μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου, γνωρίστηκαν και ανέπτυξαν στενούς δεσμούς φιλίας με τους Έλληνες μαθητές.

Ανάρτηση της δράσης έγινε τόσο στον γαλλικό τύπο, όσο και και στο γαλλικό ραδιόφωνο, με άρθρα γεμάτα θετικά σχόλια  μαθητών και συνοδών για την παραμονή τους στο Μαρκόπουλο και για την άρτια προετοιμασία όλων των δράσεων από το 1ο Δημοτικό Μαρκόπουλου. Επόμενος σταθμός Εράσμους για το 1ο Δημοτικό, η Ισπανία και το σχολείο CEIP VADORREY της Σαραγόσας, όπου ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους 10 μαθητές/τριες με τρεις συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Βαζαλούκα Βασιλική
Υπεύθυνη προγράμματος Erasmus+
1ου Δημοτικού