ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σε δύο ημέρες αρχίζει το AEF 2024 στο Μαρκόπουλο!

Σε δύο ημέρες αρχίζει το AEF 2024 στο Μαρκόπουλο!

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη, 30 Μαίου το Athens Equestrian Festival 2024, η κορυφαία διεθνής διοργάνωση υπερπήδησης εμποδίων στην Ελλάδα που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Ήδη τα πρώτα άλογά έχουν αρχίσει να μπαίνουν στους στάβλους του Κέντρου, αφού αύριο Τετάρτη θα διεξαχθεί ο πρώτος κτηνιατρικός έλεγχος των αλόγων στις 17.00.

120 αθλητές και 150 άλογα από 11 χώρες, την Ελλάδα, την Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Κύπρο, την Ουγγαρία, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ουκρανία, τη Βραζιλία και τη Σαουδική Αραβία θα διεκδικήσουν τα 180.000 ευρώ που θα μοιραστούν στα 21 αγωνίσματα των τεσσάρων ημερών.

Το Athens Equestrian Festival 2024 περιλαμβάνει τέσσερις επιμέρους διοργανώσεις, το Παγκόσμιο Κύπελλο Longines EEF Series Athens CSIO3 *-W, μέρος της σειράς του Κυπέλλου Εθνών Longines EEF Series 2024, έναν διεθνή αγώνα παίδων CSICh, ένα διεθνή αγώνα χαμηλότερης τεχνικής δυσκολίας CSI1* και έναν διεθνή αγώνα νεόλεκτων ίππων CSIYH*.

Στο πρόγραμμα του αγώνα δεσπόζει το ομαδικό αγώνισμα του Κυπέλλου Εθνών την Κυριακή, 2 Ιουνίου στις 16.00, που αποτελεί προκριματικό αγώνα για τη νότια περιοχή της σειράς Longines EEF Series. Οι ομάδες πέντε χωρών, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ουκρανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία θα αγωνιστούν στο Ομαδικό Αγώνισμα της Αθήνας συγκεντρώνοντας βαθμούς και έχοντας ως στόχο της πρόκρισή τους στο μεγάλο Τελικό στη Βαρσοβία της Πολωνίας το Σεπτέμβριο. To αγώνισμα Grand Prix θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 31 Μαίου στις 17.00.

Η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Longines EEF Series Athens CSIO3 *-W θα πάρει μέρος με 11 αθλητές, ανάμεσά τους ο Άγγελος Τουλούπης, 22ος στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με δύο από τα άλογά του, τον Kannandillo και τον Delrey of the Lowlands, o Πρωταθλητής Ενηλίκων 2022 Ηλίας Μπαλιούσης με τον Capser d’Argouges, ο Βαλκανιονίκης Ενηλίκων 2023 Αλέξανδρος Φουρλής με τον Idefix del Laghetto, η Καίτη Λασκαρίδη με τα δύο αλογά της, Catoki’s Cornet και Hilada, ο Βαλκανιονίκης Ενηλίκων 2023 με τον Ομαδικό Δημήτρης Νάτσης με τον Cresco και ο επίσης Βαλκανιονίκης Ενηλίκων με το Ομαδικό 2023 Κρίτωνας Ζαφειρόπουλος με τον Dicaprio.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα είναι πρωινό και απογευματινό, θα αρχίζει στις 8.30 και θα ολοκληρώνεται και τις τέσσερις ημέρες των αγώνων μετά τις 18.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους θεατές, ενώ όλα τα αγωνίσματα θα μεταδοθούν σε live streaming από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://www.clipmyhorse.tv/en_EU/ μέσω του site της διοργάνωσης https://athenscsi.gr/en/live-streaming

Η ΕΡΤ, μέσω του ERTFLIX, θα μεταδώσει σε απευθείας μετάδοση το Ομαδικό αγώνισμα του Κυπέλλου Εθνών την Κυρικαή 2 Ιουνίου στι; 16.00.

Επίσης, στο πλαίσιο του Athens Equestrian Festival 2024 πραγματοποιούνται παράλληλα με τους αγώνες και άλλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλήματος. Όπως εικαστική έκθεση της Δάφνης Βοτανοπούλου, καθώς και εκπαιδευτικά αλογάκια για ιππικές βόλτες, για τα παιδιά.

H διοργάνωση πραγματοποιείται χάρη στους Διεθνείς Χορηγούς Longines και KEP, τον Εθνικό Χορηγό του αθλήματος Μytilineos και την Protergia, τον όμιλο εταιρειών Stathis Enterprise με  Theometrics και World Chariot Federation, τις εταιρείες του Ομίλου Αντωνίου Argus Park, Adori café και Royalty Hotel & Suites, την εταιρεία Leathertream με την Connolly, την Lux Beds με τη Duxiana, την Paradox Hellas, την Masazaki, την Superfast Ferries, την Autohellas Hertz, την Luxury Sports, την New Alert, την Pegaso, το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική, καθώς και τον χορηγό επικοινωνίας ΕΡΤ. Ακόμη, ευχαριστούμε για τη αμέριστη συμπαράστασή τους, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Μαρκοπούλου και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου. 

Ευχαριστούμε,