ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Εννέα Ισπανοί μαθητές/τριες και δύο εκπαιδευτικοί από το σχολείο CEIP VADORREY LES ALLEES,επισκέφτηκαν το 1ο Δημοτικό Μαρκοπούλου στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus
Featured

Εννέα Ισπανοί μαθητές/τριες και δύο εκπαιδευτικοί από το σχολείο CEIP VADORREY LES ALLEES,επισκέφτηκαν το 1ο Δημοτικό Μαρκοπούλου στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus

Για μια εβδομάδα, 12-18 Μαΐου 2024, 9 Ισπανοί μαθητές/τριες φιλοξενήθηκαν σε ελληνικές οικογένειες και γνώρισαν από κοντά την ελληνική κουλτούρα και παράδοση.

Οι δραστηριότητες που οργανώθηκαν από την εκπαιδευτική ομάδα Erasmus του 1ου Δημοτικού Μαρκοπούλου, περιλάμβαναν μαθήματα ελληνικών για τους Ισπανούς προσκεκλημένων μας, αθλητικές δραστηριότητες, θεατρικά δρώμενα, κοινές εργασίες, επισκέψεις σε πολιτιστικούς και ιστορικούς χώρους και δράσεις που ενίσχυσαν τις σχέσεις μεταξύ των δύο σχολείων Μέσω συνεργατικών έργων και δραστηριοτήτων,  ανέπτυξαν δεξιότητες ομαδικής εργασίας και συνεργασίας. Απέκτησαν μεγαλύτερη κατανόηση και σεβασμό για άλλες κουλτούρες, ενισχύοντας την πολιτισμική τους ευαισθησία και ανοχή.

Μια από τις πτυχές του προγράμματος μας ήταν και η προστασία του περιβάλλοντος και για αυτό τον λόγο επισκέφτηκαν την παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη, όπου και προβήκανε σε καθαρισμό. Η δραστηριότητα καθαρισμού ακτών από μαθητές αποτελεί μια εξαιρετική εκπαιδευτική πρωτοβουλία που προάγει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την κοινωνική υπευθυνότητα.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές/τριες, με τον ενθουσιασμό και τη δέσμευσή τους, συγκέντρωσαν σκουπίδια και πλαστικά από την παραλία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στη διατήρηση της καθαριότητας της περιοχής. Η συμμετοχή τους όχι μόνο βελτίωσε την κατάσταση της ακτής, αλλά επίσης ενίσχυσε την αίσθηση ευθύνης και συνεργασίας μεταξύ των μαθητών από τις δύο χώρες.

Μετά τον καθαρισμό, οι μαθητές συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες στην παραλία οι οποίες ενίσχυσαν το πνεύμα της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό και απόλαυσαν τη συμμετοχή τους, δημιουργώντας αξέχαστες στιγμές και ενισχύοντας το ομαδικό πνεύμα.

Οι Ισπανοί μαθητές/τριες και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί  αποχώρησαν με αίσθημα νοσταλγίας για τις όμορφες στιγμές, τους φίλους και τις εμπειρίες που έζησαν κατά τη διάρκεια της κινητικότητας. Μια κοινή πεποίθηση που αναδείχθηκε με την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus, είναι ότι η ανταλλαγή εμπειριών και πολιτισμών είναι ανεκτίμητη και ωφέλιμη για όλους.
Είναι βέβαιο ότι οι εμπειρίες που απέκτησαν οι μικροί μαθητές της ΣΤ τάξης, θα τους βοηθήσουν να ανοίξουν νέους δρόμους για να πετάξουν ψηλά με τα φτερά της γνώσης και της εμπειρίας.

Υπευθ.σύνταξης
Βαζαλούκα Βίκυ
Καθ. Γαλλικών 1ου Δημοτικού Μαρκοπούλου και υπεύθυνη Προγραμμάτων Εράσμους

Ακολουθεί βίντεο με τις δράσεις που εκπονήθηκαν: