ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμμετοχή Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Μαρκοπούλου στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής “Πρόληψη και Προσυμπτωματικός Έλεγχος για την Υγεία των πολιτών”

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Εν μέσω πανδημίας, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου συνεχίζει με άοκνες προσπάθειες το δύσκολο, αλλά σημαντικό έργο της για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την ενίσχυση των υποδομών και υπηρεσιών υγείας στο Δήμο μας, με δράσεις, συνεργασίες με φορείς και συμμετοχή σε πρωτοπόρα προγράμματα, τηρώντας καθημερινά τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας και αξιοποιόντας κάθε πρόσφορο μέσο, όπως οι τηλεδιασκέψεις.

Είναι προφανές ότι στην παρούσα φάση, όλοι μας διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, η οποία μπορεί να μας επηρεάσει όχι μόνο σε σωματικό, αλλά και σε ψυχικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Μαρκοπούλου μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, υποστηρίζει ότι η κατάλληλη ενημέρωση και πρόληψη σχετικά με τα θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας είναι υψίστης σημασίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, έρχεται να συνδράμει καθοριστικά το Πρόγραμμα “Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου για την Υγεία των πολιτών”, που εκπονεί η Περιφέρεια Αττικής μέσω ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με τους Δήμους, όπου δίνεται έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών, με σκοπό την προστασία της υγείας τους και τον έγκαιρο εντοπισμό διαφόρων ομάδων του γενικού πληθυσμού, που μπορεί να κινδυνεύουν από διάφορα σοβαρά νοσήματα.

Ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου, συνεργάζεται στενά με την Περιφέρεια Αττικής, όπως και με άλλους Δήμους της περιοχής μας, στα πλαίσια του παραπάνω Προγράμματος, με στόχο την ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών σε θέματα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας.

Ακολουθούν τα θεματικά πεδία που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Αττικής και τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή ή το κινητό σας:

 

1) Βασικοί κανόνες υγιεινής

2) Στοματική υγιεινή

3) Έλεγχος σχολικής ηλικίας

4) Εμβολιασμοί ενηλίκων

5) Εμβολιασμοί παιδιών

6) Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

7) Καρδιαγγειακός κίνδυνος

8) Καρκίνος Παχέος εντέρου

9) Καρκίνος Προστάτη

10) Καρκίνος Μαστού

11) Καρκίνος Τραχήλου μήτρας

12) Μελάνωμα

13) Οστεοπόρωση 

14) Πνευμονοπάθειες

15) Κατάθλιψη

16) Άνοια – Alzheimer

17) Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

18) Αντιβιοτικά, μύθοι και αλήθειες

19) Εθελοντική δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων

20) Υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, κα Βασιλική Σταύρου, στο τηλ. 22990-20174.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής για την εξαιρετική συνεργασία και το πλούσιο ενημερωτικό υλικό που μας παραχώρησε. Ευχόμαστε να εξελίξουμε τις δράσεις Πρόληψης, ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

Κάνουμε την Πρόληψη, στάση ζωής!

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, 

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού,

Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας,

 ΜΕΝΗ ΒΑΜΠΟΡΑΚΗ